Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Finále AO ve znamení sester Williamsových. Titul vyhraje Venus, nebo Serena

Melbourne – Jedna věc už je nyní jasná. Vítězka singlu žen na Australian Open bude mít jméno Williamsová. Ve finále totiž dojde k sesterskému souboji mezi Venus a favorizovanou Serenou, která bude v sobotu útočit na rekordní třiadvacátý grandslamový titul a návrat na pozici světové jedničky.

Slavící Venus Williamsová po postupu do finále Australian Open
zdroj: REUTERS autor: Thomas Peter

Šestatřicetiletá Venus postoupila do finále po výhře v semifinále nad krajankou Coco Vandewegheovou 6:7, 6:2 a 6:3. Její o patnáct měsíců mladší sestra Serena pak z pozice turnajové dvojky zcela suverénně přehrála 6:2 a 6:1 Chorvatku Mirjanou Lučičovou-Baroniovou, čtvrtfinálovou přemožitelku Karolíny Plíškové.

Sedminásobná grandslamová šampionka Venus Williamsová hrála finále Melbourne jedinkrát v roce 2003 a prohrála právě se sestrou Serenou. Do finále na grandslamu se Venus dostala poprvé od prohraného finále Wimbledonu v roce 2009.

Venus Williamsová zdolala Vandewegheovou, která hrála první grandslamové semifinále v kariéře, za dvě a čtvrt hodiny. Třináctá nasazená Venus sice prohrála v tie-breaku první set, ale jinak odvrátila dvanáct ze třinácti brejkbolů. Soupeřce vzala podání pětkrát, naposledy v posledním gamu, ve kterém využila čtvrtý mečbol.

Je nám líto, video expirovalo.
Finále Australian Open nabídne souboj sester Williamsových

"Ráda bych ji viděla na druhé straně sítě," přála si Venus, aby se v sobotním finále potkala se sestrou, šestinásobnou vítězkou Australian Open.

Venus se přání splnilo, Serena duelu s Lučičovou-Baroniovou svou razancí dominovala a 79. hráčku světa porazila za pouhých padesát minut. Sestry proti sobě hrály grandslamové finále už osmkrát a Serena vede bilanci 6:2, celkově 16:11. "Ona je jednoduše můj život, moje všechno," řekla Serena o vztahu s Venus.

Serena triumfovala na Australian Open v letech 2003, 2005, 2007, 2009, 2010 a předloni. Před rokem prohrála ve finále s Němkou Angelique Kerberovou, kterou v případě letošního zisku titulu sesadí z pozice světové jedničky. Mladší ze sester Williamsových zároveň může v Melbourne získat rekordní třiadvacátý titul na grandslamech.

Třiadvacátým grandslamovým titulem by Serena Williamsová překonala Němku Steffi Grafovou a stala by se nejúspěšnější hráčkou v open éře.

Tenisový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 50 milionů australských dolarů):

Ženy:

Dvouhra - semifinále: S. Williamsová (2-USA) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 6:2, 6:1, V. Williamsová (13-USA) - Vandewegheová (USA) 6:7 (3:7), 6:2, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články