Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Veselý si v Aucklandu zahraje o semifinále s Baghdatisem

Auckland - Do čtvrtfinále turnaje v Aucklandu se probojoval Jiří Veselý. V druhém kole porazil 6:7, 7:5 a 6:3 domácího Joseho Stathama, který nahradil nemocného obhájce titulu Roberta Bautistu. Nejvýše nasazený Španěl odstoupil ze soutěže před svým prvním zápasem kvůli žaludečním problémům.

Jiří Veselý
zdroj: Reuters

O první účast v semifinále od loňského dubna bude Veselý hrát s osmým nasazeným Kypřanem Marcosem Baghdatisem, s kterým ve třech dosavadních zápasech uhrál jeden set. Předloni Veselý oslavil v Aucklandu svůj jediný dosavadní triumf na okruhu ATP.

V utkání se Stathamem, až 434. hráčem světového žebříčku, se Veselý na postup nečekaně nadřel. První set třiadvacetiletý český tenista prohrál v tie-breaku 6:8, ale v dalších dvou sadách dokázal o šest let staršímu soupeři vždy jednou vzít servis, zatímco sám podání za celý zápas neztratil. K vítězství si pomohl i 15 esy.

Namále měl v druhém kole druhý nasazený Američan John Isner. Vítěz turnaje z let 2010 a 2014 čelil v utkání s Tunisanem Malikem Džazírím mečbolu. V tie-breaku třetí sady ale následně vyhrál tři výměny a mohl se radovat z postupu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články