Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štěpánek s Pospisilem titul nezískal, končí i Berdych. Djokovič odvrátil pět mečbolů

Dauhá – Do nové sezony s novým partnerem, Kanaďanem Vaskem Pospisilem, vkročil Radek Štěpánek skvěle, titul z toho ale nakonec nevzešel. V Dauhá ve finále dvojice prohrála s Francouzi Jérémym Chardym a Fabricem Martinem 4:6, 6:7. Skončil i Tomáš Berdych, v semifinále byla nad jeho síly světová jednička Andy Murray. Brit vyhrál 6:3, 6:4, ve finále ho čeká Novak Djokovič. Srbský obhájce titulu z dvouhry odvrátil pět mečbolů a Španěla Verdasca porazil 4:6, 7:6 a 6:3.

Radek Štěpánek
zdroj: Reuters autor: IBRAHEEM AL OMARI

Osmatřicetiletý Štěpánek se s Pospisilem, synem českých rodičů, dohodl na spolupráci loni v září, jenže pak musel předčasně ukončit sezonu kvůli zdravotním problémům.

V Dauhá začal tenisový rok dobře, z kvalifikace dvouhry se probil do čtvrtfinále a s Pospisilem dnes hodinu a půl bojovali o deblovou trofej. Z deseti brejkbolů však nevyužili ani jeden, tie-break ztratili v poměru 3:7.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych v Dauhá nestačil na Murrayho

Verdasco byl krůček od vítězství, o titul si však zahraje obhájce Djokovič

Druhý hráč světového žebříčku porazil levorukého Španěla za téměř dvě a půl hodiny 4:6, 7:6, 6:3. Devětadvacetiletý Djokovič zdolal o čtyři roky staršího Verdasca v osmi z předchozích dvanácti vzájemných duelů a vyhrál i poslední utkání vloni v Dauhá.

I tentokrát začal lépe. Náskok jednoho brejku ovšem během prvního setu neudržel a ve zkrácené hře druhého dějství se musel v zápase zachraňovat. Od stavu 2:6 odvrátil postupně pět mečbolů a ve třetí sadě už soupeři šanci nenabídl.

Jednatřicetiletý Berdych nedokázal o dva roky mladšího Murrayho v posledních sedmi vzájemných zápasech porazit a ani tentokrát na něho nevyzrál. Po prvním setu, který rozhodl jediný úspěšný brejk soupeře, si nechal ošetřit kotník a na obrat už nedosáhl.

Tenisový turnaj mužů v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 1,334.270 dolarů):

Čtyřhra - finále: Chardy, Martin (Fr.) - Štěpánek, Pospisil (3-ČR/Kan.) 6:4, 7:6 (7:3).

Dvouhra - semifinále: Djokovič (2-Srb.) - Verdasco (Šp.) 4:6, 7:6 (9:7), 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články