Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Siniaková v Šen-čenu válí. Po výhře nad Kontaovou si zahraje o první titul v WTA

Šen-čen (Čína) – Už jen krok a Kateřina Siniaková zaznamená na turnaji v Šen-čenu životní úspěch. Dvaapadesátá hráčka světa bude na čínském podniku usilovat o premiérový titul na okruhu WTA, když v semifinále zdolala světovou desítku a třetí nasazenou Britku Johannu Kontaovou 1:6, 6:4 a 6:4. O deblovou trofej si na turnaji zahraje Andrea Hlaváčková společně s Číňankou Pcheng Šuaj.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/AP/ autor: Deng fei

Dvacetiletá Siniaková zkusí na třetí pokus získat svůj první titul ve dvouhře na turnaji WTA. Loni prohrála ve finále v Bastadu a Tokiu.

Soupeřkou české tenistky v sobotním duelu bude Američanka Alison Riskeová (39. v žebříčku WTA), která v druhém semifinále porazila Italku Camilu Giorgiovou dvakrát 6:3. S Riskeovou, čtvrtfinálovou přemožitelkou nasazené jedničky Agnieszky Radwaňské z Polska, se Siniaková střetla jednou a loni v Tokiu ji porazila.

"Jsem ráda, že jsem tady znovu ve finále," řekla Riskeová, která loni v boji o titul prohrála s Radwaňskou. K utkání s nejmladší hráčkou turnaje Siniakovou dodala: "Je velmi nebezpečná. Doufám, že tentokrát vyhraju, ale hraje tady úchvatně, takže to nebude snadné."

Siniaková prohrála s Kontaovou jasně první set, v kterém hodně chybovala a soupeřka dominovala. Rodačka z Hradce Králové se ale chytla po brejku zkraje druhé sady. Výhodu udržela až do konce setu a vynutila si rozhodující dějství.

Ve třetím setu Siniaková prohrávala 2:4, když v šesté hře ztratila servis, přestože vedla už 40:0. Zbylé čtyři hry ale získala. Hned první mečbol proměnila po hodině a 43 minutách esem.

Kontaová po zápase ocenila zlepšení Siniakové během utkání. "Zaslouží si uznání, protože ve druhém a třetím setu šla úroveň její hry nahoru. Chodila do každého úderu a hrála bez zábran," řekla britská jednička.

Siniaková porazila v Šen-čenu už druhou hráčku Top Ten. Ve druhém kole překvapila světovou čtyřku Simonu Halepovou z Rumunska. V novém vydání žebříčku WTA se posune minimálně o devět míst a bude nejvýš v dosavadní kariéře.

Hlaváčková s Pcheng Šuaj startují na čtvrtém společném turnaji a mají šanci získat už třetí titul po úspěchu loni v Nottinghamu a v roce 2014 v Pekingu. S čínskou tenistkou se Hlaváčková domluvila poté, co ukončila deblovou spolupráci s Lucií Hradeckou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články