Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Siniaková v Šen-čenu vyřadila světovou čtyřku Halepovou, dál jde i Kristýna Plíšková

Šen-čen - Poprvé v kariéře porazila tenistka Kateřina Siniaková hráčku první světové desítky, když ve druhém kole turnaje v Šen-čenu vyřadila světovou čtyřku Simonu Halepovou z Rumunska po setech 6:3, 4:6 a 7:5. Uspěla i Kristýna Plíšková, po hladké výhře 6:1, 6:2 nad Čchang Kchaj-čchen z Tchaj-wanu ji čeká třetí nasazená Britka Johanna Kontaová.

Simona Halepová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Na hráčku z Top 10 narazila Siniaková počtvrté, předtím podlehla Polce Agnieszce Radwaňské a dvakrát Němce Angelique Kerberové. "Snažila jsem se soustředit na každý míč. Bylo to těžké, když jsem přišla o vedení, ale zvládla jsem to a jsem šťastná," řekla Siniaková.

V utkání s Halepovou vedla ve třetím setu 4:2. O náskok sice přišla, ale znovu šla do brejku na 6:5 a zápas pak dokončila. Celkem zahrála 32 vítězných míčů a po dvou hodinách a čtyřech minutách proměnila druhý mečbol.

Ve čtvrtfinále bude 52. hráčka světa favoritkou, neboť narazí na Srbku Ninu Stojanovičovou, která v Šen-čenu začala v kvalifikaci. "Loni jsem tady došla do čtvrtfinále a doufám, že to letos vylepším," řekla Siniaková.

Šedesátá hráčka světa Plíšková neměla s tchajwanskou kvalifikantkou, která je v žebříčku o 70 míst níž, větší potíže. Zápas proti Čchang Kchaj-čchen zahájila čtyřmi vyhranými gamy za sebou a první sadu získala za pouhých 17 minut.

Soupeřku v obou setech třikrát připravila o servis, sama ztratila podání jen jednou. Proti světové desítce Kontaové nastoupila čtyřiadvacetiletá Plíšková dosud dvakrát a oba zápasy v roce 2014 vyhrála.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články