Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Berdych zahájil sezonu vítězně, Murray neprohrál už 25 zápasů v řadě

Dauhá – Úspěšnou soutěžní premiéru v novém roce má za sebou Tomáš Berdych. S italským kvalifikantem Alessandrem Giannessim se sice český tenista rozjízděl pomaleji, nakonec ovšem triumfoval 2:0 po setech 7:6, 6:2. Jeho příštím soupeřem bude na turnaji v Dauhá krajan Jiří Veselý. Uspěl také Andy Murray. Světová jednička zdolala Francouze Jeremyho Chardyho 6:0, 7:6 a prodloužila sérii bez porážky, která aktuálně činí 25 utkání.

Jednatřicetiletý Berdych, který přípravu na sezonu završil před Silvestrem dvěma porážkami během exhibičního turnaje v Abú Zabí, se v úvodním setu přetahoval s hráčem z druhé stovky světového žebříčku téměř hodinu. Tie-break pak ovšem získal hladce 7:1 a v druhé sadě už měl duel pod kontrolou.

S Veselým se Berdych na okruhu ATP utká potřetí. O šest let mladšího daviscupového spoluhráče zatím pokaždé porazil. Oba loňské duely však byly vyrovnané. Ve Wimbledonu slavila světová desítka postup až po pětisetové bitvě, v Šen-čenu vyhrál rodák z Valašského Meziříčí ve třech setech.

Murray se nadále veze na vítězné vlně 

Devětadvacetiletý Skot, jenž byl v neděli pasován na rytíře, zvládl úvodní set prvního soutěžního zápasu sezony ve velkém stylu. Chardymu povolil uhrál jen sedm fiftýnů a za 21 minut mu nadělil kanára.

Poté však 69. hráč světového žebříčku přidal a dokonce sebral Murraymu podání. Nakonec ale dvojnásobný wimbledonský a olympijský vítěz vyrovnanou druhou sadu v tie-breaku po hodině hry získal.

Tenisový turnaj mužů v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 1,334.270 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo: Murray (1-Brit.) - Chardy (Fr.) 6:0, 7:6 (7:0), Berdych (3-ČR) - Giannessi (It.) 7:6 (7:1), 6:2, Tsonga (5-Fr.) - Kuzněcov (Rus.) 6:1, 4:6, 6:2, Karlovič (6-Chorv.) - Marčenko (Ukr.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:0), Kohlschreiber (7-Něm.) - Džazírí (Tun.) 6:2, 7:6 (7:3), Chačanov (Rus.) - Zajíd (Kat.) 6:1, 6:3, G. Melzer (Rak.) - Mathieu (Fr.) 6:7 (2:7), 6:3, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo: Pospisil, Štěpánek (3-Kan./ČR) - Lorenzi, Mayer (It./Něm.) 6:3, 6:4, Bagnis, Veselý (Arg./ČR) - Kohlschreiber, Struff (Něm.) 6:4, 7:6 (9:7).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články