Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Karolína Plíšková jde v Brisbane dál, Strýcová vyhrála v Aucklandu

Brisbane/Auckland - Karolína Plíšková porazila ve druhém kole v Brisbane 6:1, 6:4 americkou kvalifikantku Asiu Muhammadovou a na prvním turnaji sezony postoupila bez větších problémů do čtvrtfinále. Světová šestka zdolala 189. hráčku žebříčku, jež si v úvodním kole připsala teprve druhou výhru na WTA Tour v kariéře, za hodinu a čtvrt. Fedcupová hrdinka Barbora Strýcová vstoupila do nového tenisového roku vítězstvím 6:4, 6:3 nad krajankou Barborou Štefkovou na turnaji v Aucklandu. Strýcová se ve druhém kole utká se svou parťačkou z olympijského turnaje v Riu de Janeiro Lucií Šafářovou, jež v pondělí vyřadila jinou Češku Denisu Allertovou.

Karolína Plíšková na turnaji v Brisbane
zdroj: Twitter autor: @BrisbaneTennis

Favorizovaná Plíšková si jediný slabší moment vybrala až v závěru, kdy mohla za stavu 5:3 zápas dopodávat k vítězství, ale při vlastním servisu udělala několik minel včetně dvojchyby při brejkbolu soupeřky. Svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy však zachovala klid a při následném servisu Muhammadové si vzala brejk zpět a duel ukončila hned při prvním mečbolu.

Plíšková hraje měsíc pod novým koučem Davidem Kotyzou. "Myslím, že mě může posunout dál," řekla loňská finalistka US Open v Brisbane. "Teprve jsme začali, snažíme se lépe a lépe poznat. Někde v její hlavě dřímá šampionka, jen ji potřebujeme najít a probudit," uvedl Kotyza.

Ve čtvrtfinále se třetí nasazená Plíšková utká s vítězkou zápasu mezi Italkou Robertou Vinciovou a Japonkou Misaki Doiovou.

Strýcovou čeká na Novém Zélandu Šafářová

Třicetiletá Strýcová zakončila minulou sezonu skvělým výkonem ve feducupovém finále ve Francii, kde v závěrečný den vyhrála dvouhru a rozhodující čtyřhru s Karolínou Plíškovou. Pohodu z jednoho z nejúspěšnějších období v kariéře si dvacátá hráčka světa přenesla i do roku 2017, který zahájila vítězstvím nad jednadvacetiletou krajankou.

Štefková, jíž patří v žebříčku 171. místo a do hlavní soutěže se dostala z kvalifikace, dokázala favorizované soupeřce vzít třikrát servis. Strýcová však proměnila šest brejkbolů a za hodinu a 37 minut postoupila.

Se Šafářovou, s níž loni získala olympijský bronz ve čtyřhře, se utká počtvrté v kariéře. Bilanci má horší 1:2, ale poslední zápas v roce 2014 vyhrála.

První duel po téměř čtyřech měsících zvládla Američanka Serena Williamsová, jež v zápase plném chyb zdolala 6:3, 6:4 Francouzku Pauline Parmentierovou. "Nebylo to ještě ono, jako vždycky v prvním zápase. Ale už vím, jak si s tím poradit," uvedla sesazená světová jednička, jež nehrála od porážky s Karolínou Plíškovou v semifinále US Open. Po zbytek roku pětatřicetiletá Williamsová léčila zraněné rameno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články