Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zpráva o přepadení Kvitové letí světem, tenistky jí drží palce

Washington – O přepadení Petry Kvitové informují přední světová média. Na sociálních sítích přibývají slova podpory od jejích kolegyň i tenisových legend.

"Otřesená, ale šťastná, že je naživu," píše například ve svém titulku americký list The Washington Post.

Útočník, který vystupoval jako pracovník energetické společnosti, a šestadvacetiletá tenistka bojovali v koupelně. Muž jí držel nůž u krku a tenistka utrpěla řezné rány na čtyřech prstech, informovala britská televizní stanice BBC. Odpoledne Kvitová podstupuje operaci, kterou reportér BBC David Ornstein nazval "chirurgickým zákrokem potenciálně zachraňujícím kariéru".

Americký deník The New York Times si rovněž všímá toho, že šlo o "náhodný" zločin a útočník zprvu nepoznal, o koho jde. Když to ale zjistil, došlo k popisovanému souboji v koupelně. Jak list dodává, zatím není známo, jaké jsou prognózy jejího zotavení.

Twitter se mezitím plní příspěvky na podporu Kvitové. "Všichni držíme palce," napsala Martina Navrátilová. Brzké uzdravení přála Billie Jean Kingová. "Slyšela jsem, co se stalo Petře Kvitové. Celou svou myslí jsem s ní," přidala dánská tenistka Caroline Wozniacká.

"Je to strašné. Nevím, co k tomu říci. Tohle jsou věci, které jsou pro nás všechny hrozně šokující," řekla Lucie Šafářová bezprostředně poté, co se o incidentu dozvěděla. "Myslím si, že nic takového by se dít nemělo. Obecně. Ať už nyní to, co se děje v Berlíně, nebo i to, co se přihodilo Petře," dodala.

Podle policie je pachatelem muž přibližně ve věku 35 let, 180 centimetrů vysoké štíhlé postavy, světlé barvy pleti. Má hnědé oči, na hlavě měl světlou bekovku. Na sobě měl světle hnědou bundu a přes rameno tašku. Policie žádá případné svědky, kteří by o hledaném muži mohli poskytnout informaci, aby se obrátili na policii nebo na linku 158.

Své rozčilení sdílela i osmá hráčka světa Madison Keysová. "Jsem úplně rozhozená z té zprávy o Petře Kvitové. Bezpochyby jedna z nejmilejších lidí, jaké jsem kdy potkala. Myslím na ni," napsala Američanka a shrnula tak pocity dalších tenistek. "Všechny mé modlitby a myšlenky jsou dnes u Petry. Tohle je víc než příšerné. Jsi tak silná, vrátíš se k nám zpátky na WTA Tour," vzkázala Kvitové bývalá wimbledonská šampionka Marion Bartoliová z Francie.

Detaily útoku zaujaly i britská média. Jak píše deník The Guardian, Kvitová zrovna krátce před půl devátou ráno snídala, když zazvonil zvonek a za dveřmi stál muž, který tvrdil, že jde odečíst stav elektroměru. Když ho ale pustila dovnitř, začal ji ohrožovat nožem. Asi pětatřicetiletý muž z bytu ukradl 5000 Kč, policie po něm stále pátrá a vyzývá k pomoci i širokou veřejnost.

Útok ohrozil šance Kvitové zahrát si v dalším grandslamu, kterým je Australian Open začínající již 16. ledna v Melbourne, dodal britský list. Účast české tenistky na tomto turnaji ale nebyla jistá již dříve vzhledem k jejímu zranění nohy.

Rychlé uzdravení Kvitové, jež minulý týden získala potřetí za sebou a celkově počtvrté ocenění Karen Krantzcke Sportsmanship Award za profesionalismus, přístup a smysl pro fair play, popřáli i zástupci grandslamového turnaje v All England Clubu. "Všichni ve Wimbledonu teď myslíme na Petru, posíláme přání rychlého uzdravení," stojí na oficiálním twitterovém účtu Wimbledonu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články