Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Poklidná párty a po příletu kachna se zelím. Tenistky si oslavy vítězství užily

Praha – Dosáhly na čistý vítězný hattrick a pátý triumf ve Fed Cupu během šesti let, české oslavy ve Štrasburku hned po skončení však proběhly v poklidném stylu. Další odměna na Karolínu Plíškovou, Petru Kvitovou a Barboru Strýcovou čekala po příletu do Prahy, kde v areálu tenisové Sparty ve Stromovce dostaly kachnu se zelím.

Barbora Strýcová, Petra Kvitová, Karolína Plíšková a Petr Pála s trofejemi za vítězství ve Fed Cupu
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Na večírek po fedcupovém titulu tenistky zamířily potřetí za sebou a popáté za šest let. "Oslava nebyla nijak bouřlivá, ale v klídku," uvedl Petr Pála, s pěti vavříny nejúspěšnější fedcupový kapitán.

Do Česka nedorazila čtvrtá členka výběru Lucie Hradecká, kterou ještě tento týden čeká menší turnaj ve Francii a poté dovolená.

Rozhodující čtyřhru vyhrály Plíšková se Strýcovou v neděli deset minut před devátou večer. Následovaly radovánky na dvorci, předávání stříbrného poháru, mediální povinnosti a na společnou večeři se tým dostal až hodinu před půlnocí.

"Byly jsme po víkendu unavenější, ale pak se to rozjelo. A bylo to dostačující tomu, jak jsme vypadaly," řekla hrdinka finále Strýcová, která v neděli hrála dvouhru za zraněnou Kvitovou, vyrovnala na 2:2 a pak spolu s Plíškovou vyhrály i čtyřhru.

K přípitku se ťukalo šampaňským. "A pak pila každá podle svého gusta. Já whisku s kolou," řekla Strýcová. Kvitová a kapitán si dali vodku a Plíšková mojito. K tomu jim hrála česká i zahraniční muzika, kterou přinesl vyplétač Richard Šodek. "Ale nemohli jsme to pouštět nahlas. Bylo pozdě, takže to bylo klidnější," řekla Plíšková.

Francouzský průvodce českého týmu ve Štrasburku zajistil, že tenisové šampionky mohly slavit do pěti do rána. Na dvě hodiny šly spát a v sedm vstávaly, aby stihly soukromý let, který jim za odměnu připravil jeden z partnerů týmu.

"Spaly jsme málo, asi tři hodny. V letadle jsem spánek jen předstírala," řekla Plíšková. V Praze čeká úspěšný tým překvapení. K obědu dostali kachnu, knedlíky a zelí, Pála navíc obdržel od manažera reprezentace hodinky.

Po krátkém pobytu v Česku se hráčky rozjedou na dovolenou. Plíšková už v úterý odletí s přítelem na Mauricius, Kvitová plánuje příští týden pobyt s Hradeckou v Dubaji, kde bude nabírat energii i Strýcová. Pála vyrazí lyžovat.

Tenistkám hned po triumfu gratulovali Martina Navrátilová, Ivan Lendl či fotbalový brankář Petr Čech. "Ten mě překvapil," řekla Plíšková. "Mně psal ještě David Kostelecký," zmínila Kvitová olympijského vítěze v trapu z Pekingu 2008.

Hokejisty po zlatém hattricku na mistrovství světa vítali fanoušci na Staroměstském náměstí. "Já zase slavím se čtyřma holkama," usmál se Pála a dodal, že tenistky oslaví s diváky vítězství příští rok v únoru před 1. kolem v Ostravě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články