Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Finále uvidí hala, kde mluvil Obama. Není velká, o to víc to v ní může vřít

Štrasburk – Loni i předloni slavily české tenistky fedcupový titul před nadšeným třináctitisícovým davem domácích fanoušků. Nyní je čeká boj o završení vítězného hattricku ve francouzském Štrasburku v daleko skromnějším prostředí. Do haly Rhenus Sport, domovu tamějších basketbalistů, se vměstná pouze šest tisíc diváků. Víkendové bitvy o prestižní trofej jsou pochopitelně beznadějně vyprodány.

Je nám líto, video expirovalo.
Hala pro finále Fed Cupu pojme jen 6 tisíc diváků

"Hala je malinká, docela sympatická, i když oproti Praze je to trochu něco jiného," řekla Barbora Strýcová, která před rokem s Karolínou Plíškovou vyhrála rozhodující čtyřhru v duelu s Ruskami a vychutnala si ohlušující ovace přihlížejících diváků.

Rhenus Sport aréna pravidlům mezinárodní federace ITF vyhovuje. Pro Fed Cup je stanovena minimální kapacita čtyři tisíce míst bez ohledu na fázi soutěže. Pořadatelé tudíž prakticky nejsou omezeni a mohou zvolit téměř jakoukoli halu.

Proto je poměrně překvapivé, že finále, v němž jsou Francouzky poprvé po 11 letech, nehostí aréna pro více fanoušků. "Taky jsem si říkala, asi mají svoje důvody," uvedla světová šestka a letošní finalistka US Open Karolína Plíšková.

"Musíme to brát. Jsme na území soupeřek, byla to jejich volba a možná chtějí, aby byla intenzivní atmosféra. Diváci jsou hodně blízko kurtu. Možná tohle byl plán Francouzů," uvažovala Strýcová.

V roce 2009 pronášel ve štrasburské hale, jež se nachází poblíž Evropského parlamentu, projev americký prezident Barack Obama. Zajímavostí jsou rovněž podrobné informační banery zobrazující pokyny fanouškům v případě teroristického útoku.

Od loňských pařížských útoků uplyne o víkendu přesně rok. "Jsou tady důkladné kontroly, na každém kroku vidíte policisty. Je to dobře. Myslím si, že by toto mělo být pohlídané a ve Francii to pohlídané je," zakončila Strýcová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články