Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plíšková má za sebou těžkou sezonu, na finále Fed Cupu se ale vyhecuje

Praha - Velkou únavu po náročné sezoně pociťuje Karolína Plíšková. Světová šestka má letos za sebou sto deset zápasů dvouhry a čtyřhry, přesto věří, že ve víkendovém finále Fed Cupu ve Francii ze sebe ještě dokáže dostat to nejlepší.

Plíšková je nyní největší hvězdou českých tenistek. Před rokem rozhodla v Praze finále proti Rusku a letos měla lví podíl na výhrách v prvním kole v Rumunsku i v semifinále ve Švýcarsku. V soutěži má nyní bilanci devět výher a dvě porážky.

Letošní rok byl pro Plíškovou celkově průlomový. Na US Open si poprvé zahrála grandslamové finále, dostala se na Turnaj mistryň a poprvé zakončila sezonu v elitní desítce světového žebříčku. "Sezona je povedená, ale už je dlouhá. Cítím se unavená, ale je to poslední týden tenisu a dva, maximálně tři zápasy," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Pála odjel na finále Fed Cupu s Plíškovou a Hradeckou

Po návratu ze Singapuru proto minulý týden před Fed Cupem převážně odpočívala. Zatrénovat si byla jen jednou. "Jinak jsem byla pár dní v Monaku a vyřizovala si doma různé povinností. Odpočinula jsem si," řekla letošní vítězka turnaje v Cincinnati.

Nemá strach, že kvůli týdnu bez tréninku přijde o formu. "Neležela jsem týden v posteli, takže to se nedá ztratit. Hra určitě ne, zahrála jsem si jednou a bylo to úplně v pohodě. Mám šest dnů na přípravu, což mi bohatě stačí," řekla Plíšková.

Po loňském finále se stala národní hrdinkou. Přitom původně nepočítala, že by měla hrát. "Nakupovala jsem a zavolal mi kapitán, že nastupuju. Byl to pro mě docela šok," vzpomínala se smíchem Plíšková. Na kurt musela nastoupit, protože tehdejší dvojka Lucie Šafářová nemohla hrát kvůli zánětu kloubů.

S Marií Šarapovovou sice prohrála, ale druhý den za nepříznivého stavu 1:2 porazila Anastasii Pavljučenkovovou a s Barborou Strýcovou pak vyhrály čtyřhru. Nyní se hraje finále na půdě soupeřek. Češky jsou s Plíškovou, Petrou Kvitovou, Strýcovou a Lucií Hradeckou proti Francii favoritkami. Rozhodnout by mohly už po dvouhrách.

"Jsme schopné porazit obě jejich singlistky a rozhodnout před deblem," přitakala Plíšková, ale upozornila na kvalitu soupeřek: "Umí zahrát dobré zápasy. Nekoukala bych se na ranking, protože jsou kvalitní tenistky. Mladenovicové fedcupy sedí, když ji lidi ženou, tak je schopná podat dobrý výkon."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články