Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová přehrála Svitolinovou a vyhrála turnaj Elite Trophy

Ču-chaj - Petra Kvitová vyhrála Elite Trophy, turnaj pro tenistky z 9. až 20. místa žebříčku. Ve finále v čínském Ču-chaji porazila Ukrajinku Svitolinovou 6:4, 6:2 a získala druhý titul v sezoně. Ten první vybojovala taktéž v Číně, před měsícem ve Wu-chanu.

Petra Kvitová ve finále WTA Elite Trophy
zdroj: Twitter autor: @WTAEliteTrophy

"Čína pro mne zase byla šťastná. Odehrála jsem tady další skvělý turnaj," prohlásila Kvitová při slavnostním ceremoniálu.

Obě soupeřky sice dělí v pořadí WTA jediné místo, ale vzájemná bilance vyznívá jasně pro Kvitovou. Dvojnásobná wimbledonská vítězka, třináctá hráčka žebříčku, porazila světovou čtrnáctku Svitolinovou v šestém ze sedmi vzájemných utkání.

Letos s ní ve čtyřech zápasech neztratila ani set, vyřadila ji například na olympiádě v Riu nebo právě cestou za titulem ve Wu-chanu.

Přitom v úvodu finále to na žádnou hladkou výhru rozhodně nevypadalo. Kvitové nešel servis, ve čtvrté hře ho ztratila a prohrávala 1:4. Od té chvíle se ale její hra rapidně zlepšila, získala sedm gamů v řadě a zápasu naprosto dominovala. Nastřílela 31 vítězných úderů a diktovala tempo výměn.

Jediné zaváhání přišlo za stavu 4:1 v druhé sadě, kdy česká hráčka po dvojchybě ztratila podání a následně nevyužila tři brejkboly. Přesto popáté prolomila Ukrajince servis a třetím mečbolem zápas po hodině a jedenácti minutách zakončila.

Šestadvacetiletá Kvitová hrála finále potřetí v sezoně, neuspěla jen v Lucemburku. V Ču-chaji si nyní připsala devatenáctý titul na okruhu WTA, za který získala 634 tisíc dolarů (15,4 milionu korun).

Ve čtyřech zápasech neztratila ani set a turnajovou sezonu zakončí posunem na jedenácté místo žebříčku. Čeká ji ještě finále Fed Cupu ve Francii.

Loni se při premiéře Elite Trophy v Ču-chaji probojovala do finále Karolína Plíšková, ale podlehla v něm Američance Venus Williamsové. Letos si Plíšková zahrála na Turnaji mistryň v Singapuru.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová vyhrála Elite Trophy, ve finále porazila Svitolinovou
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články