Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Famózní, neskutečné. Hrdinku Cibulkovou opěvuje tenisový svět

Bratislava – Slovenka Dominika Cibulková se stala nečekanou hrdinkou. Po vítězství na Turnaji mistryň mění plány a chce ukázat trofej v rodné zemi. Až pak vyrazí na dovolenou. Senzační úspěch vyzdvihují slovenská i zahraniční média.

Dominika Cibulková
zdroj: ČTK/AP autor: Wong Maye-E

Slovenský prezident Andrej Kiska Cibulkové po úspěchu promptně gratuloval. "Mamka mi říkala, že si prezident napsal nádherný status, takže to asi všichni sledují. Myslím, že si doma zaslouží, že si to užijeme," řekla Cibulková.

Chvála na hru slovenské tenistky míří ze všech stran. "Dominika podala úžasný výkon, výborně podávala. Ještě nikdy jsem ji neviděl tak dobře servírovat jako v tomto zápase. Rozhodující byla i výborná hra po čáře. Dominika se stala tou nejlepší inspirací pro mladé talenty," uvedl generální sekretář Slovenského tenisového svazu Igor Moška.

Jako tygr vypuštěný z klece

Bývalý slovenský daviscupový reprezentant Dominik Hrbatý označil úspěch za famózní a neskutečný. "Domča hrála ve finále jako tygr vypuštěný z klece, úžasně Kerberovou naháněla po kurtě," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Fantastické vyvrcholení Turnaje mistryň

"Je fantastické, kam se za ty roky posunul ženský tenis, byly to skvělé výměny. Před finále jsem Domče poslal esemesku, že si zaslouží být nová šampionka. Už před turnajem, když jsem ji viděl s týmem na letišti, řekl jsem, aby tam všechny hráčky vymlátila paličkou na maso," dodal.

Gratulace letěly do Singapuru i od jejích současných nebo dřívějších kolegyň. "Jednoduše neskutečné!!! Nemůžem být za svou přítelkyni Dominiku šťastnejší. Jaký zápas od obou děvčat!!!" napsala někdejší francouzská hvězda Marion Bartoliová.

Šport.sk ihned po triumfu vybral úryvky z článků světových serverů. "Finále v režii Cibulkové! Světové jedničce nedala šanci a zvítězila ve dvou setech," napsal francouzský L'Equipe. "Dominika Cibulková dosáhla největšího vítězství své kariéry. A to na závěrečném turnaji sezony debutovala," zdůraznilo BBC.

"Slovenka ukázala, že ofenziva ještě vítězí i v ženském tenise," uvedl server Tennis.com. "Cibulková rozšířila tenisovou mapu o Slovensko. Světovou jedničku Kerberovou vyučila ve dvou setech," napsala španělská Marca.

Zdroj
ČTK, marca.com, Šport.sk, tennis.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články