Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Cibulková dotáhla své tažení na Turnaji mistryň až do konce

Singapur – Slovenská tenistka Dominika Cibulková je překvapivou vítězkou Turnaje mistrů. Poté, co v semifinále zaskočila Světlanu Kuzněcovovou, uspěla i ve finálovém utkání. Světové jedničce Angelique Kerberové sebrala dvě podání v prvním a jedno ve druhém setu a slaví vítězství po sadách 6:3 a 6:4. Cibulková proměnila čtvrtý mečbol a slaví premiérový slovenský titul ve dvouhře na Turnaji mistryň.

Dominika Cibulková
zdroj: Reuters

Cibulková do finále vletěla s velkým elánem. Chvilku klidně nepostála a na Kerberovou nastoupila agresivně. Rychle vedla 3:0, pak sice soupeřka snížila na 2:3, ale Cibulková získala další podání německé tenistky v šesté hře a do konce první sady už si servis pohlídala.

Druhý set rozhodla Cibulková brejkem na 4:3. Výborně podávala a největší drama přinesl poslední game za stavu 5:3 při jejím servisu. Při prvním mečbolu za stavu 40:15 udělala dvojchybu a při druhém poslala míč z forhendu do autu.

Nervozita byla na Cibulkové patrná, přesto nepolevila v agresivitě a odvrátila brejkbol. Při třetím mečbolu poslala nahraný míč do sítě a pak přežila další brejbol. Až při čtvrté možnosti duel ukončit se k ní přiklonilo štěstí a zápas uzavřela "prasátkem". Zvítězila za hodinu a čtvrt i díky 28 vítězným úderům.

Je nám líto, video expirovalo.
Fantastické vyvrcholení Turnaje mistryň

Dominika Cibulková: "Nemám slov. Přijela jsem sem poprvé a vyhrála svůj největší turnaj kariéry. Pamatuji si teď jenom mečbol, jak spadl míček na druhou stranu a pak jsem prožila nejšťastnější moment v životě."

"Ona je v současnosti nejlépe bránící tenistkou na světě. Věděla jsem, že musím jít do úderů, abych mohla vyhrát, a věděla jsem, že na to mám. Pomohla jsem si forhendem a servis měla výborný," řekla Cibulková.

"Od prvního do posledního míčku jsem věděla, že můžu vyhrát. Už večer před finále jsem si promítala v hlavě, co chci dělat. S tím jsem se vzbudila na snídani, od prvního míče šla do zápasu a svou agresivní strategii jsem plnila až do posledního míče," dodala Slovenka.

"Jsem zklamaná, ale mám za sebou životní sezonu," řekla Kerberová. "Ona hrála agresivně, od začátku do konce do toho šla. Dala jsem do toho všechno, ale nestačilo to."

Vyhrát Turnaj mistryň hned při své premiéře naposledy dokázala v roce 2011 Petra Kvitová. Za zisk Trofeje Billie Jean Kingové si bratislavská rodačka vydělala 2,054 milionu dolarů, v přepočtu přes 50 milionů korun.

Sedmadvacetiletá Cibulková se díky největšímu triumfu v kariéře poprvé posune na páté místo světového žebříčku, ze kterého odsune Karolínu Plíškovou.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):

Dvouhra - finále: Cibulková (7-SR) - Kerberová (1-Něm.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články