Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Šafářová a Matteková-Sandsová: Neklademe na sebe žádný tlak

Singapur – Osmnáct vítězství za sebou, to je bilance Lucie Šafářové a Bethanie Mattekové-Sandsové. Česko-americký pár je k nezastavení a svou formu může korunovat ve finále Turnaje mistryň, kam se probojoval po vítězství nad francouzskou dvojicí Caroline Garciaová, Kristina Mladenovicová.

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou
zdroj: ČTK/AP autor: Andy Wong

Česko-americká dvojice hraje báječně a ještě se k tomu viditelně na dvorci i mimo něj dobře baví. "Je to velká část našeho úspěchu. Neklademe na sebe žádný tlak, jedeme na vítězné vlně. Užíváme si to. Myslím, že i kdyby se zápasy nepodařily, tak k tomu budeme přistupovat stejně. Baví nás to," uvedla Šafářová.

S úsměvem na líci přichází i skvělá hra. Šafářová proti Francouzkám zářila nejen od zadní čáry, ale tentokrát i na síti. "Jo, bylo to dobré. Sedlo mi to a bylo tam hodně obranných volejů. Říkáme, že ona je Spiderman na síti a já jsem Čínská zeď vzadu, a Bethanie dnes dodala, že se zeď přesunula na síť," řekla Šafářová.

Lucie Šafářová: "To, že se zlepšuju na síti, je dané tím, že hraju víc a víc deblů a trénuju s Bethanií, která to na mě pálí. Jsem ráda, že jdu nahoru."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Šafářová/Matteková-Sandsová - Garciaová/Mladenovicová

Soupeřky pro finále ještě neznají, ale je jim jedno, jestli to budou obhájkyně titulu, Švýcarka Martina Hingisová se Saniou Mirzaovou z Indie, nebo ruské olympijské vítězky Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová. "Oba týmy jsou silné, ale taktika je stejná - hrát agresivně a užít si finále," řekla Šafářová.

Brněnská rodačka by ráda potvrdila svoji skvělou deblovou finálovou bilanci. Ze čtrnácti bojů o titul získala ve čtyřhře dvanáct vavřínů. "Vím o tom. Doufám, že to bude takhle pokračovat a že to doklepneme i tady," přála si Šafářová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články