Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Duo H+H nestačilo na olympijské vítězky, Hingisová s Mirzaovou postupují

Singapur - Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou ani na Turnaji mistryň nezlomily prokletí proti ruské dvojici a popáté Makarovové s Vesninovou podlehly. Olympijské vítězky z Ria nedaly českým tenistkám šanci a zdolaly Hradeckou s Hlaváčkovou ve dvou setech 6:2 a 7:5. Rusky se v semifinále utkají s dvojicí Hingisová, Mirzaová. Ze čtveřice českých deblistek tak ze čtvrtfinále prošla pouze Lucie Šafářová.

Hlaváčková a Hradecká ani ve společném pátém duelu nedokázaly olympijské vítězky z Ria porazit. Hradecká ztratila v prvním setu obě svá podání a servis neudržela ani v druhé sadě za stavu 3:3.

Pak se ale české tenistky vzchopily a čistou hrou při podání Makarovové vyrovnaly. Za stavu 5:4 a 30:30 měl český pár šanci na setbol, ale Rusky mu ji vzaly, když Makarovová volejem na síti trefila Hradeckou do ramena. Hradecká následně znovu přišla o podání a Makarovová zápas po hodině a 23 minutách ukončila vítězným forhendem.

"Hrály hodně dobře a je vidět, že mají výbornou sezonu, což potvrdily. My jsme nezahrály neuvěřitelný zápas a je to škoda," řekla Hradecká. "Bylo tam pár míčků, které získaly trošku se štěstím a pro nás s malou smůlou neskončily," doplnila česká tenistka.

V semifinále se Rusky utkají se Švýcarkou Martinou Hingisovou a Indkou Saniou Mirzaovou. Ty udělaly první krok k obhajobě deblového titulu na Turnaji mistryň vítězstvím nad tchajwanským párem Chan Yung-jan, Chan Hao-ching 7:6 a 7:5.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradecká/Hlaváčková - Makarovová/ Vesninová

Švýcarka Martina Hingisová s Indkou Saniou Mirzaovou zahájily obhajobu deblového titulu na tenisovém Turnaji mistryň vítězstvím nad tchajwanským párem Chan Yung-jan, Chan Hao-ching 7:6 a 7:5. 

Hingisová s Mirzaovou se v srpnu kvůli sérii špatných výsledků rozešly, přestože v té době společně vedly žebříček ve čtyřhře. Pro Turnaj mistryň se opět daly dohromady, protože se na něj kvalifikovaly společně.

Na tchajwanské sestry narazily v Singapuru i loni, kdy je porazily 6:4, 6:2, tentokrát byl zápas mnohem dramatičtější. První set rozhodl až tie-break, který Hingisová s Mirzaovou vyhrály 12:10.

Druhá sada přinesla hned pětkrát brejk, ten rozhodující přišel v jedenáctém gamu. Následně při podání švýcarské tenistky obhájkyně titulu čistou hrou zápas ukončily po téměř dvou hodinách.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Makarovová, Vesninová (4-Rus.) - Hradecká, Hlaváčková (7-ČR) 6:2, 7:5

Hingisová, Mirzaová (2-Švýc./Indie) - Chan Yung-Jan, Chan Hao-Ching (6-Tchaj-wan) 7:6 (12:10), 7:5.

Je nám líto, video expirovalo.
Chan H.Ch, Chan Y.J. - Hingisová, Mirzaová
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články