Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plíšková musí porazit Radwaňskou, jinak na Turnaji mistryň končí

Singapur Ve světě polovičatých cílů stojí před Karolínou Plíškovou jeden, který je naopak velmi konkrétní. K postupu do semifinále Turnaje mistryň potřebuje česká hráčka zvítězit nad Agnieszkou Radwaňskou. Polskou tenistku nikdy neporazila a příliš jí k tomu nepomůže ani momentálně bolavá, zatejpovaná ruka. Přímý přenos utkání Radwaňská – Plíšková sledujte v pátek 28.10. od 13:00 na ČT sport a našem webu, už od 10:00 vysíláme i duel Muguruzaová – Kuzněcovová.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP autor: Wong Maye-E

Čtyřiadvacetiletá Plíšková se od roku 2012 utkala s Radwaňskou dohromady šestkrát a dosud proti ní nezískala ani set. "Je na čase to změnit," říká Plíšková před duelem. "Předtím měla Karolína Radwaňskou strčenou v šuplíku: 'S touhle nechci hrát, nechci ji potkávat'. Ale po utkání ve Stuttgartu mi řekla, že příště ji půjde porazit," dodal její kouč Jiří Vaněk.

Plíšková totiž letos prohrála s Radwaňskou na antuce ve Stuttgartu po vyrovnaném utkání a v těsném tie-breaku druhé sady. "Máte pravdu, dá se s ní hrát. Příště do toho půjdu více odhodlaná," říkala v dubnu trenérovi.

Radwaňská si uvědomuje, že sice má s Plíškovou skvělou bilanci, ale snadno nevyhrávala. "Někdy se to tak sejde. Třeba se Serenou mám strašnou bilanci (0:10), tak aspoň s někým ji mám skvělou," podotkla. Pro Polku hovoří pomalejší povrch v singapurské hale, což ukázala proti Garbiňe Muguruzaové. "Byla to důležitá výhra, která mě udržela ve hře, a teď půjde proti Karolíně o všechno. Je to další velká výzva," prohlásila Radwaňská.

Agresivní hru Plíškové dokáže Polka dobře eliminovat předvídavostí, pohybem a pestrou hrou. "Je chytrá a šikovná, umí stopbaly a prohozy a má nepříjemnou hru. Moje hra jí asi sedí, ale mohla bych ji konečně porazit," řekla Plíšková, kterou ale trápí zdravotní problémy.

Agnieszka Radwaňská
zdroj: ČTK/AP autor: Wong Maye-E

Karolína Plíšková: "Bolí mě celá ruka. Všechno si tady musím uhrát sama. Míče jsou těžké, povrch pomalý a hra Kuzněcovové to dodělala. Tohle je namožené, není to nic strašného. Do zápasu s Radwaňskou dám všechno, ať to dopadne jakkoliv."

Po náročném duelu se Světlanou Kuzněcovovou ji ruka dost bolela a bála se, že to bude další den ještě horší. "Že budu hodně rozbitá, ale nebylo to tak strašné. Cítila jsem se líp v rozehrávce, ruka nebyla tak tuhá a do dvouhry se to zlepší," věřila. Čtyřhru, v které po boku Julie Görgesové prohrály se světovými jedničkami Caroline Garciaovou a Kristinou Mladenovicovou z Francie 4:6 a 2:6, odehrála oblepená. "Tejpy normálně nemám, ale pomohlo to. Je to podpora, že necítím tolik ten sval. Asi si to vezmu také proti Radwaňské," plánovala Plíšková.

Únava paže je v jejím případě pochopitelná. V této sezoně už má za sebou přes sto zápasů, 64 ve dvouhře a 45 ve čtyřhře. "Je konec sezony a nic mě nebolelo celý rok, což je samozřejmě dobré. Musím to zaklepat. Na US Open všechno drželo, s tím jsem spokojená. Muselo to přijít. Některé hráčky jsou mimo půl roku," řekla.

Před zápasem s Radwaňskou absolvuje ledovou vanu, masáž, dobře se nají a půjde brzy spát. V pátek se podívá na pasáže zápasů Radwaňské a před duelem si chce jít dvakrát zatrénovat. "Pokusím se připravit co nejlépe, i kdyby mě to mělo stát víc sil. Myslím, že je k poražení," uvedla letošní finalistka US Open.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články