Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plíšková se na Turnaji mistryň utká s Radwaňskou a Muguruzaovou

Singapur – O dvou soupeřkách Karolíny Plíškové na Turnaji mistryň je jasno. Světová pětka se v Singapuru v základní skupině utká s Polkou Agnieszkou Radwaňskou, světovou trojkou, a Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska, momentálně šestou hráčkou žebříčku WTA. Jméno třetí soupeřky ještě jisté není, o osmé místo stále bojují Britka Johanna Kontaová a Světlana Kuzněcovová z Ruska. Všechny zápasy dvouher na Turnaji mistryň odvysíláme v přímém přenosu na ČT sport a na našem webu.

"Užívám si, že tady můžu být. Mohlo to být horší, ale samozřejmě i lepší. Všechny soupeřky znám a jsem na ně dobře připravená," řekla k losu Plíšková, která do turnaje vstoupí pondělním zápasem s Muguruzaovou.

Vedle bílé skupiny, do které byla nalosována Plíšková, se uskutečnil také los Červené skupiny. Tam se potká světová jednička Angelique Kerberová z Německa, Rumunka Simona Halepová, Madison Keysová z USA a Slovenka Dominika Cibulková.

Čtyřiadvacetiletá Plíšková se tak při svém debutu na prestižní akci utká se soupeřkou, které se chtěla nejvíce vyhnout. S aktuální světovou trojkou Radwaňskou prohrála všech šest dosavadních zápasů a ještě nezískala ani set.

"Je chytrá a moje hra jí asi sedí. Nikdy jsem proti ní neodehrála dobrý zápas. Je šikovná, umí stopbaly a prohozy a má nepříjemnou hru, ale mohla bych ji konečně porazit," řekla Plíšková.

Španělku Muguruzaovou letos zdolala cestou za titulem v Cincinnati a ze čtyř duelů s ní prohrála jen jednou před třemi lety v Paříži. "To je moje krevní skupina. Hraje se mi s ní líp, protože je tam víc chyb. Hraje odvážnější tenis a tolik se nenadřu," řekla o letošní vítězce Roland Garros, které se v posledních týdnech tolik nedařilo. "Ale je to pořád dobrá hráčka. Zase se trošku zvedla. Bude připravená," podotkla Plíšková.

Na tenistky čeká pomalejší povrch, který bude vyhovovat spíš hráčkám typu Kerberové, Radwaňské či Halepové. "Loni jsem zaregistrovala, že si některé hráčky hodně stěžovaly, ale Petra (Kvitová) se dostala do finále. Možná bude víc vyhovovat obranářkám, ale neznamená to, že nejdou porazit. Všude je šance, i když je povrch pomalejší. Tak to bude o dva, tři míčky trvat déle," řekla Plíšková.

Hráčky se na Turnaji mistryň tradičně utkají ve skupině každá s každou a vždy dvojice nejlepších postoupí do semifinále. Celková dotace činí sedm milionů dolarů a neporažená vítězka si může na konto připsat přes dva miliony. Hrát se začne v neděli 23. října.

Složení základních skupin tenisového Turnaje mistryň v Singapuru

Červená skupina

Angelique Kerberová (1-Něm.), Simona Halepová (3-Rum.), Madison Keysová (6-USA), Dominika Cibulková (7-SR).

Bílá skupina

Agnieszka Radwaňská (2-Pol.), Karolína Plíšková (4-ČR), Garbiňe Muguruzaová (5-Šp.), Johana Kontaová/Světlana Kuzněcovová (8-Brit./Rus.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články