Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Kerberové se nedaří, v Hongkongu vypadla už ve čtvrtfinále

Hongkong - Světová tenisová jednička Angelique Kerberová nedokáže navázat na výkony z US Open a na turnaji v Hongkongu vypadla už ve čtvrtfinále, když podlehla 38. hráčce žebříčku WTA Darii Gavrilovové 3:6 a 1:6. Osmadvacetiletá Němka přitom porazila o šest let mladší Australanku ve všech pěti předchozích zápasech.

Angelique Kerberová
zdroj: Reuters autor: THOMAS PETER

Od triumfu na US Open, po němž vystřídala Američanku Serenu Williamsovou v čele žebříčku, se Kerberové nedaří. Na turnajích ve Wu-chanu a Pekingu skončila již v osmifinále.

"Sezona je už dlouhá, máme za sebou hodně zápasů. Cítila jsem rameno, ale to není omluva," řekla Kerberová po prohře s Gavrilovovou. Před turnajem si stěžovala na potíže s kolenem a zvažovala, zda v Hongkongu bude hrát.

"Potřebuju pár dní volna. Jsem unavená a musím to vyléčit, abych byla připravená na další turnaj," uvedla vítězka letošního Australian Open a finalistka Wimbledonu a olympijského turnaje, kterou čeká od 23. října Turnaj mistryň v Singapuru.

Tenisový turnaj žen v Hongkongu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále: Gavrilovová (8-Austr.) - Kerberová (1-Něm.) 6:3, 6:1, Wozniacká (5-Dán.) - Wang Čchiang (Čína) 6:3, 7:5, Mladenovicová (Fr.) - Matteková-Sandsová (USA) 3:6, 6:3, 7:6 (7:3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články