Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Plíšková si v žebříčku WTA polepšila na páté místo

Londýn - Nejlepšího umístění v kariéře dosáhla tenistka Karolína Plíšková, ve světovém žebříčku si polepšila o jednu příčku a je pátá. Finalistka US Open, která si minulý týden definitivně zajistila premiérovou účast na Turnaji mistryň, byla dosud nejlépe šestá. Tomáš Berdych zůstal devátý, Petra Kvitová je jedenáctá.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters

Zatímco Berdych je v pořadí sezony na prvním nepostupovém devátém místě a stále má šanci na účast v londýnském Turnaji mistrů, Kvitová po čtvrtfinálové prohře v Pekingu bude mezi elitní osmičkou v Singapuru po pěti startech v řadě za sebou chybět.

Do první stovky se po roce a půl vrátil Radek Štěpánek, ačkoli kvůli zranění zad odstoupil před zápasem 2. kola z turnaje v Tokiu. V novém vydání žebříčku je na 96. místě, před ním jsou vedle Berdycha z českých hráčů ještě Jiří Veselý (52.), Adam Pavlásek (87.) a Lukáš Rosol (94.).

Mezi ženami uzavírá Barbora Strýcová elitní dvacítku, ve stovce jsou i Lucie Šafářová (40.), Kateřina Siniaková (51.) a Kristýna Plíšková (64.).

Ve čtyřhře se Šafářová díky třetímu turnajovému triumfu v řadě s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou posunula na šesté místo. Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká, Karolína Plíšková i Strýcová zůstaly ve druhé desítce.

Světovými jedničkami jsou nadále Srb Novak Djokovič a Němka Angelique Kerberová. Poprvé po 13 letech není mezi nejlepší čtveřicí na světě ani jeden z dvojice Roger Federer a Rafael Nadal. Švýcar Federer je aktuálně sedmý a Španěla odsunul na páté místo Japonec Kei Nišikori.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články