Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych nenavázal na titul v Šen-čenu, v Tokiu skončil hned v prvním kole

Tokio - Tomáš Berdych po nedělním triumfu v Šen-čenu vypadl na následném turnaji v Tokiu hned v prvním kole. Třetí nasazený tenista překvapivě podlehl 6:7 a 1:6 Gillesi Müllerovi z Lucemburska. Dohrál i Jiří Veselý, který prohrál ve 2. kole se světovou čtrnáctkou Belgičanem Davidem Goffinem 3:6 a 5:7. O postup do čtvrtfinále bude ve čtvrtek bojovat ještě Radek Štěpánek proti Australanovi Nicku Kyrgiosovi.

Tomáš Berdych
zdroj: Reuters autor: Kim Kyung-Hoon

Berdych v Tokiu získal v roce 2008 titul, letošní ročník ale pro něj skončil po dvou hodinách. Největší drama přinesla koncovka prvního setu: devátý hráč světa Berdych v tie-breaku odvrátil za stavu 4:6 dva setboly, získal následující tři body, ale příležitost k zisku sady nevyužil ani on.

Další tři výměny totiž ovládl třiatřicetiletý Müller a zkrácenou hru vyhrál 9:7. V druhé sadě pak Berdych dvakrát přišel o podání a Lucemburčan si v prvním vzájemném duelu připsal vítězství. Berdychovi odvrátil v utkání všechny tři brejkboly a nastřílel 12 es.

"Měl jsem v první sadě šance, zvlášť v té hře, kdy jsem vedl 40:0," vrátil se Berdych k momentu, kdy mohl vzít levorukému soupeři podání. "Ten game jsem prohrál a on začal hrát mnohem lépe," dodal.

Za stavu 0:3 v druhé sadě si Berdych zavolal fyzioterapeuta kvůli problémům s levým hýžďovým svalem. "Na začátku druhého setu mi tělo začalo naznačovat, že jsem toho v posledních týdnech odehrál trochu moc," uvedl český tenista.

Berdych si tak v japonské metropoli nepolepšil v boji o postup na Turnaj mistrů. V žebříčku pro Londýn je devátý se ztrátou 335 bodů na osmého Rakušana Dominica Thiema, jenž na souběžně hraném turnaji v Pekingu vypadl stejně jako on už v prvním kole.

Zápas Veselého s Goffinem byl v prvním setu za stavu 2:2 a 30:30 při podání českého tenisty kvůli dešti přerušen. Pak se hrálo pod zataženou střechou, Veselý o servis přišel a sadu už nezachránil. Ve druhém setu 52. hráč světového žebříčku vedl 4:2 a měl brejkbol, ale náskok neudržel a za hodinu a tři čtvrtě kapituloval při pátém mečbolu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články