Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Veselý v Číně přešel přes Španěla Andújara, Štěpánek vypadl v prvním kole

Šen-čen (Čína) - Tenista Jiří Veselý splnil na úvod turnaje v Šen-čenu roli favorita a vyřadil Španěla Pabla Andújara. Nad bývalým 32. hráčem světa, který půl roku nehrál od jarní operace lokte, zvítězil osmý nasazený rodák z Příbrami 6:2, 7:6. Naopak Radek Štěpánek skončil na dalším čínském podniku v Čcheng-tu v prvním kole. Český daviscupový reprezentant, který v Číně prošel do hlavní soutěže z kvalifikace, prohrál v souboji třicátníků s Lu Yen-Hsunem z Tchaj-wanu 3:6, 4:6.

Veselý ve druhém kole narazí buď na dalšího španělského soupeře Iniga Cervantese, nebo na Japonce Akiru Santillana. Pak by ho ve čtvrtfinále mohl čekat stejně jako loni Tomáš Berdych, jenž je v Šen-čenu nejvýše nasazeným a obhajuje titul.

Štěpánka v Čcheng-tu v prvním kole zdolal třiatřicetiletý Lu Yen-Hsun, který je ve světovém žebříčku na 63. místě. O čtyři roky starší Štěpánek se v současnosti snaží o návrat do první stovky. Tchajwanský tenista uspěl ve vzájemných zápasech poprvé a snížil na 1:2, naposledy se však se Štěpánkem utkal před osmi lety.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Šen-čenu v Číně (tvrdý povrch, dotace 704 140 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Veselý (8-ČR) - Andújar (Šp.) 6:2, 7:6 (10:8)

Džazírí (Tun.) - Robert (Fr.) 6:3, 7:6 (7:5).

Výsledky tenisového turnaje mužů v Čcheng-tu v Číně (tvrdý povrch, dotace 947 735 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) - Štěpánek (ČR) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články