Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Berdych je ve 3. kole v Paříži, Štěpánek vypadl

Paříž - Nejlepší český tenista Tomáš Berdych postoupil do třetího kola turnaje série Masters v Paříži, když vyřadil dvanáctého nasazeného Stanislase Wawrinku ze Švýcarska. Nedařilo se naopak Radkovi Štěpánkovi, který prohrál s finalistou letošního Australian Open Jo-Wilfriedem Tsongou.

Berdych ve svém druhém letošním vystoupení v hale Bercy, kde triumfoval v roce 2005, porazil Wawrinku 6:3 a 7:5. V boji o účast ve čtvrtfinále ho čeká jeden z jeho nejméně oblíbených soupeřů, Rus Nikolaj Davyděnko. Prohrál s ním všech sedm vzájemných zápasů, z nichž nejvyrovnanější byl ten v dubnovém čtvrtfinále Davis Cupu v Moskvě. Berdych tam tehdy Davyděnka dotáhl až do pátého setu, ale pak špatně došlápl a výron kotníku zmařil veškeré naděje.

Finalista z Bercy z roku 2004 Štěpánek, který v prvním kole vyřadil domácího Marka Gicquela, druhý třísetový zápas s francouzským tenistou nezvládl. Proti třináctému nasazenému Tsongovi sice začal dobře a první set vyhrál 6:3, ale ve druhém soupeř vyrovnal a v rozhodující sadě obrat dokonal.

Tsonga si ve třetím kole zopakuje souboj z prohraného finále Australian Open, když narazí na třetího nasazeného Novaka Djokoviče ze Srbska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články