Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Siniaková v Tokiu titul nevybojovala, ve finále nestačila na McHaleovou

Tokio - Tenistka Kateřina Siniaková prohrála i druhé finále, do nějž se na okruhu WTA probojovala. Dvacetiletá česká hráčka v Tokiu podlehla sedmé nasazené Američance Christině McHaleové 6:3, 4:6 a 4:6.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/AP/Koji Sasahara

Siniaková, které patří ve světovém žebříčku 65. místo, hrála první finále turnaje WTA v červenci. Na antuce ve švédském Bastadu tehdy nestačila na Němku Lauru Siegemundovou. Nad 53. hráčkou světa McHaleovou vedla Siniaková v druhé sadě 4:2, pak ale ztratila osm gamů za sebou.

Dokázala ještě snížit na 4:5, ale po sedmém prohraném podání v zápase šanci na první titul ztratila. Finále trvalo bezmála tři hodiny, navíc ho přerušila dešťová přeháňka.  Siniaková byla hodně smutná z další nevyužité možnosti vyhrát turnaj.

"Bylo to mé druhé finále a znovu jsem prohrála, takže je to pro mě zklamání. Ale Christina hrála dobře," posteskla si. S McHaleovou se rodačka z Hradce Králové střetla potřetí. Loni ji na trávě v Birminghamu zdolala ve dvou setech a dokonce jí nadělila "kanára", letos na stejném turnaji americké tenistce podlehla ve třech setech. Čtyřiadvacetiletá Američanka hrála ve finále rovněž podruhé, předloni v Acapulcu neuspěla.

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

 Dvouhra - finále:

McHaleová (7-USA) - Siniaková (ČR) 3:6, 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy