Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hlaváčková na US Open pojede, hrát bude zřejmě v karbonové masce

Praha – Andrea Hlaváčková se rozhodla bojovat: odletí na US Open, a to zlomenině v očním oblouku a nalomenému nosu navzdory. Na závěrečném grandslamu sezony se elitní deblistka objeví bez tréninku a pravděpodobně s karbonovou maskou na obličeji. Třicetiletá tenistka chtěla původně hrát i dvouhru, start v kvalifikaci ale musela s ohledem na svůj zdravotní stav a nutnou pauzu zrušit.

Andrea Hlaváčková
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Byla jsem u doktora a dostala jsem zelenou, abych mohla odletět. Ještě se mám týden trochu šetřit, ale i on musí počítat s tím, že trénink už přijde," řekla Hlaváčková.

Čtyřhru s Lucií Hradeckou a smíšenou čtyřhru s Polákem Lukášem Kubotem chce Hlaváčková rozhodně hrát. "Tentokrát si to tam jedu opravdu užít a jsem ráda, že vůbec můžu odletět. Chci se pokusit o něco bojovat. Jakýkoliv vyhraný zápas bude úspěch, protože trénink byl nulový a ještě i bude minimální. Jdu se takzvaně zúčastnit a uvidí se," pousmála se Hlaváčková.

Doktoři jí po úrazu v Riu a poté i v Praze zakázali prakticky jakýkoliv pohyb. "Jen jsem si byla dvakrát zahrát kvůli ramenu, aby mi nezatuhlo. Začnu až teď a uvidíme, v jaké intenzitě to půjde," řekla. Kvůli otřesům a nárazům nemohla ani běhat. "Mohla jsem maximálně jezdit na kole, ale spíše jen chodit na procházky," doplnila Hlaváčková.

Nastoupit do zápasu bez tréninku prý problém nebude. Čtyřhru v podobné kondici již hrála. Bojí se však možných komplikací, kdyby ji opět míček zasáhl do zraněných míst. "Plánuji hrát s karbonovou maskou, kterou mi vyrábí na míru," prozradila Hlaváčková.

Její finální podobu však uvidí až v pátek přímo v New Yorku, kam jí ochrannou pomůcku přiveze trenér. "Ve středu jsem ji zkoušela, ale ještě byla veliká. Musí se ještě ořezat. Uvidíme, jestli s tím budu schopná hrát. Budu vypadat hrozně, ale bude to asi bezpečnější," řekla aktuálně desátá deblistka světového žebříčku.

Prostě nešťastná náhoda a tečka

Hlaváčkovou zranila švýcarská hvězda Martina Hingisová, která ji zasáhla míčkem v koncovce druhého setu semifinále olympijského turnaje. Hlaváčková sice duel po ošetření dohrála, ale její stav nebyl dobrý. Švýcarky následně výsledek otočily a postoupily do finále. "Už jsme to neřešili a už se to ani řešit nebude. Byla to z její strany nešťastná náhoda a tím bych to uzavřela," řekla Hlaváčková, která po zápase uvedla, že ji soupeřka zasáhla úmyslně, a nelíbilo se jí ani následné chování Hingisové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články