Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Siniaková na první titul v kariéře nedosáhla, v Bastadu prohrála se Siegemundovou

Bastad (Švédsko) – Premiéru ve finále na okruhu WTA česká tenistka Kateřina Siniaková v první titul přetavit nedokázala. V rozhodující bitvě na turnaji v Bastadu prohrála 5:7 a 1:6 s šestou nasazenou Laurou Siegemundovou z Německa. Čtyřicátá hráčka světového žebříčku se tak dočkala premiérového triumfu.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Mathilda Ahlberg

Siniaková držela se soupeřkou krok jen v prvním setu do stavu 5:5, kdy přišla o podání. Druhá sada už poté byla jasnou záležitostí osmadvacetileté Němky a česká hráčka duel zakončila dvojchybou.

Siniaková do svého prvního finále mezi elitou prošla až z kvalifikace a ve Švédsku mimo jiné vyřadila turnajovou dvojku Saru Erraniovou z Itálie. Dvacetiletá 92. hráčka světa také prohrála první finále ve dvouhře v kariéře, když si na nižším okruhu ITF zahrála o titul sedmkrát a vždy úspěšně.

"Byl to pro mě skvělý týden a jsem moc šťastná, že jsem si tu zahrála finále," řekla Siniaková. "Nebyl to úplně můj den, ale Laura hrála velmi dobře," dodala rodačka z Hradce Králové, která si v novém světovém žebříčku polepší z 92. na 79. místo. Jejím maximem je 65. pozice.

Tenisový turnaj žen v Bastadu ve Švédsku (antuka, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - finále: Siegemundová (6-Něm.) - Siniaková (ČR) 7:5, 6:1.

Čtyřhra - finále: Mituová, Rosolská (Rum./Pol.) - Kerkhoveová, Marozavová (Niz./Běl.) 6:3, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články