Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Davis Cup začal minutou ticha na památku obětí z Nice

Třinec - Francouzské tenisty zasáhl teroristický útok v Nice a do čtvrtfinále Davisova poháru proti českému týmu nastoupili s černými stužkami. Hráči i fanoušci uctili před utkáním oběti minutou ticha. V Nice ve čtvrtek večer najel útočník za volantem kamionu mezi lidi slavící na ulici státní svátek. Zemřelo nejméně 84 osob a útočníka policie zastřelila.

Francouzští fanoušci
zdroj: ČT sport
Je nám líto, video expirovalo.
Minuta ticha během úvodního ceremoniálu Davis Cupu

Během vzpomínky na oběti byl na ploše přítomen celý francouzský výběr - spolu s hráči a kapitánem i členové realizačního týmu. Při minutě ticha měli hráči zavřené oči. "Je pár hodin do zápasu, ale mé myšlenky jsou s oběťmi tragédie a jejich rodinami," uvedla francouzská jednička Jo-Wilfried Tsonga.

Francouzští fanoušci v hledišti, tradičně odění do modrých dresů, zvedli písmena s nápisem "Modlete se za Nice". Poté zazněla francouzská hymna a Marseillaisu zpívali hrdě a co nejhlasitěji všichni hráči hostujícího celku.

Francouzský kapitán Yannick Noah byl útokem otřesen. Vítěz French Open z roku 1983 od svých dvanácti let nějaký čas v Nice žil a trénoval. "Probudili jsme se šokovaní a do velmi smutné atmosféry. Je to další krutý čin, s kterým se musí naše země vypořádat, ale musíme žít dál a snažit se rozdávat lidem radost," řekl Noah.

Minuta ticha za oběti teroristického útoku ve Francii se před tenisovou soutěží družstev držela v krátké době podruhé. Před loňským finále Fed Cupu v Praze mezi Češkami a Ruskami uctily hráčky oběti útoků v Paříži.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články