Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Davisův pohár poprvé zavítá do Třince, hrát se bude na pomalém betonu

Třinec - Léta byly domovem české daviscupové reprezentace Praha s Ostravou, teď se po bok dvou metropolí minimálně na víkendové čtvrtfinále s tenisty Francie přiřadil Třinec. Město na hranici se Slovenskem a Polskem a s neopakovatelnou industriální atmosférou a scenérií, kterou vytvářejí místní železárny.

Gigant na výrobu oceli je de facto srdcem města. Přijet do Třince a nevšimnout si zpovzdálí alespoň dominantní siluety továrny je nemožné. "První dojmy jsou takové milé. Já jsem tu úplně poprvé. Nikdy jsem neviděl železárny tak zblízka. Je to zajímavé. Na jedné straně železárny, na druhé lesy, příroda," řekla jednička českého týmu Jiří Veselý.

Další členové výběru už se do města pod vrchem Javorový s tenisem dostali. Největší zkušenosti má Radek Štěpánek, který se narodil a vyrůstal v dvacet kilometrů vzdálené Karviné. "Co já se tu nahrál turnajů jako kluk. Dodnes mi zůstává v paměti jeden zápas proti třineckému klukovi Tomáši Klusovi. Vedl jsem 6:0, 5:0 a 40:0 a ještě jsem ten zápas prohrál," smál se Štěpánek.

Nezvyklý ráz krajiny nevyvedl z míry ani Adama Pavláska. Rodák z Bílovce to do Třince v mládí na turnaje také neměl daleko. "Já to tady znám. Beru to jako příjemné zpestření, krajina a prostředí jsou tady jiné než v Praze a Ostravě. Věřím, že i diváci nám budou fandit," řekl Pavlásek.

Je nám líto, video expirovalo.
Rosol: Na pomalém betonu máme šanci Francouze potrápit

I v druhém nejvýchodnějším městě republiky může hrát roli zvolený povrch. Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil původně zvažoval rychlejší, který by vyhovoval Tomáši Berdychovi, ten se ale z nominace omluvil. Hrát se tak bude na pomalejším betonu.

"Udělali jsme povrch spíš pro Jirku Veselého, který takové to rychlé 'mýdlo' nemá tolik rád. Snad nám to bude vyhovovat," řekl Navrátil. "V Paříži nás před dvěma lety porazili na antuce, takže moc na výběr nebylo. Trávu nám tady asi neudělají, tak jsme zvolili pomalý beton," dodal Lukáš Rosol.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články