Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Francouzští tenisté mají nečekanou posilu v Simonovi

Třinec - Navzdory předpokladům přijel do Třince k utkání čtvrtfinále Davisova poháru i francouzský tenista Gilles Simon. Osmadvacátý hráč světa v původní nominaci nebyl, jeho nasazení do hry je ale stále nejisté.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Třince dorazila světová osmadvacítka Simon

Simonovo zařazení do hry je však stále nejasné. "Jestli nastoupí, na to se mě zeptejte ve středu. Teď to nevím," prohlásil Noah, který má jinak v týmu ještě Jo-Wilfrieda Tsongu a Lucase Pouillea a deblovou dvojku Nicolase Mahuta s Pierrem-Huguesem Herbertem.

Francouzi s výjimkou Simona dorazili do Třince po úspěšných vystoupení na travnatých dvorcích All England Clubu. Bez známek únavy a s motivací postoupit do semifinále. "Já se po Wimbledonu cítím velice dobře. Věřím, že jsem tu schopný pro tým odvést sto procent," řekl Tsonga. Noah naopak postrádá Richarda Gasqueta a Gaëla Monfilse. "I bez nich máme silný tým. Ale čekám vyrovnané a těsné zápasy," řekl Noah.

Šestapadesátiletá legenda francouzského tenisu se na lavičku daviscupového výběru vrací po dlouhých letech. Salátovou mísu vybojoval v roli nehrajícího kapitána pro svou zem už v 90. letech. "On (Noah) je opravdový šampion. Dokáže vám dát ve správný moment správnou radu. Jsem rád, že je znovu kapitánem. Je to inspirující člověk," řekl Tsonga.

Úctě se však Noah těší i u soupeřů. Český nehrající kapitán Jaroslav Navrátil ho zná ještě z aktivní kariéry. "Persona, legenda, vynikající a férový člověk, který nikdy nebyl arogantní. Pro Francouze určitě oživení. Ale doufáme, že je neoživí až moc," usmál se Navrátil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články