Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Djokovič zlatý grandslam nezíská, ve 3. kole Wimbledonu jej vyřadil Querrey

Londýn - Novak Djokovič senzačně končí v All England Clubu už ve 3. kole. Světový hráč číslo jedna nestačil na amerického ranaře Sama Querryho, jemuž podlehl po setech 6:7, 1:6, 6:3 a 6:7. Zápas, který trval více než tři hodiny, byl podobně jako další duely několikrát přerušen kvůli dešti. Pevnější nervy v koncovce prokázal osmadvacetiletý rodák ze San Francisca, čímž se postaral o největší překvapení letošního ročníku.

Novak Djokovič
zdroj: Reuters

Obhájce titulu Djokovič v minulém kole oslavil třicáté vítězné utkání na grandslamech v řadě, což je rekord v open éře. Querrey, jednačtyřicátý muž žebříčku ATP, mu však nastřílel 31 es a jeho úspěšné tažení zastavil. Ve vzájemné bilanci tak snížil na 2:8 a postupem do osmifinále vyrovnal své grandslamové maximum.

Querrey a Djokovič, který wimbledonskou dvouhru vyhrál celkem třikrát, rozehráli zápas třetího kola už v pátek. Američan vyhrál první dva sety, dnes sice favorizovaný Srb snížil, ale tie-break čtvrté sady následně prohrál 5:7.

Na grandslamu se nedostal do osmifinále naposledy v roce 2009, v Paříži tehdy rovněž skončil v třetím kole. Djokovič dosud získal na turnajích "velké čtyřky" 12 titulů a po letošních vítězstvích v Austrálii a na French Open měl nakročeno ke kalendářnímu grandslamu. Výkon Australana Roda Lavera z roku 1969 však nakonec nevyrovná.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články