Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plíšková si na trávě v Eastbourne zahraje o titul

Eastbourne (Británie) - Karolína Plíšková postoupila pár dní před Wimbledonem do svého druhého finále v letošní sezoně. Česká tenistka otočila nepříznivě vyvíjející se utkání s Britkou Johannou Kontaovou, kterou zdolala po setech 6:7, 6:3 a 6:3 a v sobotu může navázat na dva týdny starý triumf z Nottinghamu, kde získala pátý titul na okruhu WTA.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters / Peter Cziborra Livepic

Čtyřiadvacetiletá Plíšková si s o rok starší Kontaovou, která v osmifinále vyřadila Petru Kvitovou, poradila i v pátém vzájemném duelu. S nasazenou jedenáctkou sice ztratila první set v tie-breaku, ale následující dvě sady vyhrála 6:3 a po dvou hodinách a sedmnácti minutách mohla slavit postup do finále.

V prvním setu si Plíšková i Kontaová, které jsou ve světovém žebříčku těsně za sebou, držely servis až do tie-breaku. V něm Češka dokázala vyrovnat z 2:5 na 5:5, ale další dva míče a tím i celou sadu uzmula její soupeřka.

První brejk v utkání získala ve čtvrté hře druhého setu Plíšková, čímž si vypracovala rozhodující náskok a sadu následně dopodávala. V rozhodujícím dějství vedla rodačka z Loun po dvou brejcích už 3:0, ale Britka zápas zdramatizovala.

Za stavu 4:3 však česká fedcupová reprezentantka proměnila šestý gamebol a v následující hře využila při podání soupeřky hned první mečbol.

"Hodně se zlepšila, hraje rychle odzadu, ale má horší servis. Já se držela svého plánu, snažila jsem se dobře podávat a hrát agresivně. Na trávě to jinak nemá cenu," řekla Plíšková na tiskové konferenci po utkání.

Ve finále se střetne s Dominikou Cibulkovou. Slovenská tenistka vyřadila turnajovou jedničku Agniezku Radwaňskou z Polska a v semifinále i Portoričanku Monicu Puigovou. Jediné vzájemné utkání vyhrála předloni Cibulková.

"Bylo to tehdy těsné a jsem ráda, že si s ní zase po delší době zahraju," dodala Plíšková před soubojem se světovou jednadvacítkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články