Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Štěpánek si ve Stuttgartu připsal cenný skalp. V druhém kole porazil Čiliče

Stuttgart – Radek Štěpánek zatím na turnaji ve Stuttgartu předvádí výborné výkony. Sedmatřicetiletý český kvalifikant ve 2. kole překvapil vítězstvím nad druhým nasazeným Marinem Čiličem z Chorvatska, když světovou třináctku porazil 7:6, 7:5. Zajistil si tak postup do čtvrtfinále.

Radek Štěpánek
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Štěpánek, jemuž patří v žebříčku 129. místo, vyhrál ve Stuttgartu včetně kvalifikace už čtvrtý zápas za sebou. Pro jeho o deset let mladšího soupeře byl duel letošní premiérou na trávě, neboť měl v prvním kole volno.

Na Čiliče si Štěpánek věřil už ráno při snídani a po vítězství se radoval z postupu do čtvrtfinále na okruhu ATP po 11 měsících. "Ale ještě víc mě těší pohoda, v jaké hraji, forma, jakou mám a výborný zdravotní stav," uvedl Štěpánek.

Čtvrtý vzájemný zápas Štěpánka s Čiličem přinesl vyrovnaný průběh, v němž si oba hráči drželi bez větších problémů podání. V první sadě, kterou vyhrál český veterán 7:4 v tie-breaku, si dokonce ani jeden z hráčů nevypracoval brejkbol.

V průběhu druhého setu měli oba tenisté po jedné brejkové příležitosti, ale nevyužili ji. K rozuzlení nicméně došlo v dvanáctém gamu, kdy se Štěpánek dostal za stavu 6:5 při Čiličově servisu do vedení 40:15 a hned první mečbol proměnil.

Český daviscupový reprezentant tak porazil vítěze US Open 2014 potřetí v kariéře a ve čtvrtfinále ho čeká domácí Philipp Kohlschreiber, s nímž má výrazně pozitivní bilanci 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články