Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Černý den pro české barvy. V Prostějově skončili Veselý, Rosol i Pavlásek

Prostějov – Semifinálové boje na Czech Open budou bez české účasti. Ve čtvrtfinále prostějovského turnaje totiž vypadli všichni tři zbylí domácí reprezentanti. Obhájce titulu Jiří Veselý, který mohl slavit třetí triumf v řadě, prohrál s Kazachem Michailem Kukuškinem. Adam Pavlásek v třísetové bitvě podlehl Inigu Cervantesovi ze Španělska a neuspěl ani Lukáš Rosol, jenž padl s Karenem Chačanovem z Ruska.

Lukáš Rosol
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Veselý s Kukuškinem bojovali ve třech setech i loni na travnatém turnaji v německém Halle a další bitvu svedli na Hané. Český tenista sice předvedl 16 es, ale využil jen dva brejkboly a prohrál 5:7, 6:3 a 2:6.

"Hrozně moc mě to mrzí. Fakt jsem si přál zopakovat loňský výsledek, možná mě to až příliš svázalo. Přesto to byl ode mě mimořádně špatný výkon," řekl Veselý.

Pavláskovi k postupu přes Španěla Iniga Cervantese chyběl jediný míč. V tie-breaku třetího setu však mečbol neproměnil a prohrál 6:7 (2), 6:3 a 6:7 (7).

Semifinálové dvojice pro páteční program tvoří Cervantes a Maďar Marton Fucsovics a Kukuškin s Chačanovem.

Výsledky tenisového challengeru v Prostějově:

Dvouhra - čtvrtfinále: Chačanov (Rus.) - Rosol (2-ČR) 3:6, 6:4, 6:3, Kukuškin (6-Kaz.) - Veselý (3-ČR) 7:5, 3:6, 6:2, Cervantes (4-Šp.) - Pavlásek (ČR) 7:6 (7:2), 3:6, 7:6 (9:7), Fucsovics (Maď.) - Berankis (1-Lit.) 6:4, 7:6 (7:2).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články