Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Veselý přehrál Tipsareviče a postupuje do čtvrtfinále. Stejně jako Pavlásek a Rosol

Prostějov – Minimálně dva čeští zástupci si zahrají na Czech Open v Prostějově čtvrtfinále. Mezi nejlepších osm se dostal Adam Pavlásek, jenž otočil duel s Brazilcem Rogéiem Dutrou da Silvou. Jiří Veselý je také ve čtvrtfinále, a to po výhře nad Jarkem Tipsarevičem 7:6 a 6:3. Dál jde rovněž Lukáš Rosol, který si poradil ve třech setech se Švédem Ymerem.

Rosol v úvodu utkání s dvacetiletým Ymerem nepustil soupeře k tlaku, ve druhém setu se ale karta obrátila. Rosol ztratil koncentraci a doplácel na zbytečné chyby. "Nemohl jsem se spolehnout na servis," posteskl si po utkání Rosol, jenž ve třetím setu znovu zpřesnil údery a zápas dotáhl za necelé dvě hodiny k postupu.

Pavlásek porazil brazilského protivníka 3:6, 7:6 a 6:1. Důležitý tie-break druhé sady vyhrál 8:6 a jeho čtvrtfinálovým soupeřem bude turnajová čtyřka Iňigo Cervantes ze Španělska. Ten vyřadil dalšího českého hráce Dominika Kellovského.

"Utkání bylo z mého pohledu nesmírně těžké. V úvodu jsem měl problémy s rychlou hrou soupeře. Výsledek byl o jednom nebo dvou míčích v tie-breaku. Jsem nesmírně rád, že jsem tento zápas zvládl," uvedl po utkání 132. hráč pořadí ATP Pavlásek.

Ve čtvrtfinále Pavlásek narazí na turnajovou čtyřku Iňiga Cervantese ze Španělska. Veselý se střetne s vítězem duelu mezi Kazachem Michailem Kukuškinem a Italem Alessandrem Giannessim.

Dodal, že mu pomohl i nedávný úspěšný premiérový start na grandslamu v Paříži. "Po vyhraném tie-breaku jsem ve třetím setu už nepovolil. Cítil jsem, jak soupeř postupně odpadá, v závěru se už nezmohl na větší odpor," řekl jednadvacetiletý tenista.

Na prostějovském challengeru startuje potřetí a v domácím prostředí se mu daří. Při prvním startu na divokou kartu před dvěma roky se dostal do semifinále a zastavil jej až Slovák Norbert Gombos. Loni Pavlásek vypadl hned v prvním kole se Srbem Dušanem Lajovičem.

Veselý se proti Tipsarevičovi hledal celý úvodní set. Třetí nasazený hráč střídal skvělé údery s chybami a pomohl mu až vyhraný tie-break. "Dokážu neskutečným způsobem zápas zdramatizovat. Moje hlava a nervy se pro mě stávají výborným mentálním tréninkem. Stavy, které tady zažívám, jsou hodně silné. Dnes to bylo na vlnách," popsal Veselý.

Jednatřicetiletý Tipsarevič, někdejší osmý hráč světa, startoval v Prostějově na divokou kartu, kterou mu dali pořadatelé po delší zdravotní přestávce po operaci nohy. Veselého v cestě za vítězstvím notně potrápil. "Hraje velmi inteligentní tenis, přesně využívá kurt i rozehrává jednotlivé míče. Uzpůsobuje si výměnu, jak potřebuje. Dopouštěl se naštěstí jednoduchých chyb, které lze přičítat dlouhé přestávce," uvedl Veselý.

V kritických momentech si pomohl servisem, dal devět es. "Servis mi dnes zachránil život a v důležitých situacích mě vytáhl z krize," dodal Veselý.

Tenisový challenger UniCredit Czech Open v Prostějově:

Dvouhra - 2. kolo:

Rosol (2-ČR) - Ymer (Švéd.) 6:2, 2:6, 6:3, Veselý (3-ČR) - Tipsarevič (Srb.) 7:6 (7:5), 6:3, Pavlásek (ČR) - Dutra Silva (7-Braz.) 3:6, 7:6 (8:6), 6:1, Cervantes (4-Šp.) - Kellovský (ČR) 6:2, 6:1, Berankis (1-Lit.) - Souza (Braz.) 7:5, 6:3, Fucsovics (Maď.) - Lama (Chile) 2:6, 7:5, 6:4, Chačanov (Rus.) - Andreozzi (Arg.) 7:6 (8:6), 7:5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články