Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hlaváčková s Hradeckou postoupily do semifinále, Strýcová vypadla

Řím - Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká si na turnaji v Římě zahrají o finále čtyřhry. Čtvrtý nasazený pár ve čtvrtfinále vyzrál na dvojici Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová. Naopak Barbora Strýcová se s turnajem loučí po výsledku 6:4, 4:6, 6:3 s Američankou Madison Keysovou. V mužské části turnaje Novak Djokovič postoupil do semifinále po výhře nad Rafaelem Nadalem.

Slavící Lucie Hradecká (vlevo) a Andrea Hlaváčková po postupu do finále Australian Open
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Bi Mingming

O druhé společné letošní finále se Hlaváčková s Hradeckou utkají s Ruskami Jekatěrinou Makarovovou a Jelenou Vesninovou, s nimiž prohrály všechny tři vzájemné duely 0:2 na sety.

Třicetiletá fedcupová vítězka Strýcová vstoupila do utkání ve velkém stylu a po dvou brejcích vedla už 3:0. Keysová, která je na žebříčku o 12 míst výše, ale srovnala a po třetím úspěšném brejku získala i první sadu. Ve druhém setu si obě tenistky držely podání až do stavu 5:4 pro Strýcovou, jež nakonec dotáhla sadu do vítězného konce. Obdobný průběh měl i rozhodující set. Klíčový moment nastal v osmém gamu, kdy Keysová čistou hrou prolomila soupeřčino podání a vzápětí zápas doservírovala.

Strýcová tak Keysové neoplatila jen několik dnů starou porážku z 2. kola turnaje v Madridu a v třetím vzájemném utkání si připsala druhou prohru. Čtvrtfinálovou účastí si nicméně v Římě vytvořila osobní maximum, při předchozích dvou startech tu neuhrála ani kolo.

V mužském čtvrtfinále porazil nejvýše nasazený Novak Djokovič turnajovou pětku Rafaela Nadala 7:5 a 7:6 a v duelu současné a bývalé světové jedničky si připsal sedmé vítězství za sebou. V semifinále se Djokovič utká s vítězem zápasu Kei Nišikori - Dominic Thiem.

Belgičan David Goffin, který ve čtvrtek uštědřil dva "kanáry" Tomáši Berdychovi, nestačil ve čtvrtfinále na Brita Andyho Murrayho. Se světovou trojkou prohrál 1:6 a 5:7. Murrayho čeká v boji o finále Francouz Lucas Pouille, který se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace jako lucky loser.

Muži: Dvouhra - čtvrtfinále:

Djokovič (1-Srb.) - Nadal (5-Šp.) 7:5, 7:6 (7:4).

Ženy: Dvouhra - čtvrtfinále:

Keysová (USA) - Strýcová 6:4, 4:6, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články