Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Nevídaný Berdychův výprask, s Goffinem neuhrál ani game

Řím - Ani game neuhrál Tomáš Berdych s Belgičanem Davidem Goffinem ve 3. kole antukového turnaje v Římě a na akci série Masters skončil po nejhorší prohře v kariéře 0:6, 0:6. Osmý hráč světového žebříčku, kterého netrápilo žádné viditelné omezení, podlehl 12. nasazenému soupeři za necelých 50 minut. Český tenis tak bude v italské metropoli dál zastupovat už jen Barbora Strýcová. Třicetiletá fedcupová vítězka, jež při předchozích dvou startech v Římě neuhrála ani kolo, postoupila do čtvrtfinále po suverénním vítězství 6:1, 6:0 nad Eugenií Bouchardovou.

Tomáš Berdych
zdroj: Rueters

O osm let mladší Kanaďanku porazila podruhé v pátém vzájemném zápase a její další soupeřkou bude Madison Keysová. S Američankou, která ve 2. kole vyřadila Petru Kvitovou, prohrála minulý týden ve 2. kole v Madridu. Bilanci vzájemných zápasů mají vyrovnanou 1:1. 

Kanára Berdych naposledy inkasoval v minulé sezoně ve čtvrtfinále Indian Wells od Rogera Federera, předtím i v Dubaji od světové jedničky Novaka Djokoviče a na Australian Open od Andyho Murrayho. Jeho negativním rekordem dosud byla porážka 1:6, 0:6 se Švédem Robinem Söderlingem ze semifinále v Baastadu z roku 2011.

Hráč elitní desítky světového žebříčku naposledy dostal dva kanáry před jedenácti lety. V semifinále Turnaje mistrů v Šanghaji takto deklasoval v roce 2005 tehdy první hráč světa Federer devátého muže pořadí ATP Gastóna Gaudia z Argentiny.

Třicetiletému Berdychovi se dnes ve třetím vzájemném duelu s Goffinem vůbec nic nedařilo. V úvodním setu získal jen šest fiftýnů a za 21 minut ho ztratil. Ve druhém uhrál jen další tři míče a rychle prohrával 0:3. Pak se na okamžik zdálo, že se blýská na lepší časy.

Ve čtvrté hře si Berdych vypracoval tři brejkboly, o pět let mladší Goffin ale všechny odvrátil a získal i další soupeřovo podání, přestože tentokrát český daviscupový reprezentant více vzdoroval. Duel Belgičan ukončil čistou hrou.

Ve 3. kole skončil i Federer

Ve 3. kole vypadl i Švýcar Federer. Čtyřiatřicetiletý druhý hráč žebříčku dnes prohrál se světovou patnáctkou Dominicem Thiemem z Rakouska 6:7, 4:6 a neobhájí loňskou finálovou účast. Federer prohrál za hodinu a dvacet minut, když první set ztratil ve zkrácené hře 2:6.

Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz se viditelně trápil a vypadalo to, že si obnovil zranění zad, kvůli kterému se minulý týden odhlásil z turnaje v Madridu. Čtyřnásobného finalistu z Říma zdravotní problémy pronásledují od začátku sezony. Po Australian Open se Federer podrobil artroskopické operaci poškozeného menisku a následně nehrál deset týdnů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články