Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Berdych si vylámal zuby na Murraym a v Madridu skončil ve čtvrtfinále

Madrid - Před branami semifinále skončil Tomáš Berdych na turnaji Masters v Madridu. Ve čtvrtfinále podlehl Andymu Murraymu hladce za hodinu a čtvrt ve dvou setech 3:6 a 2:6. V utkání si český tenista nevypracoval jediný brejkbol, ve druhém setu dokonce při Murrayho podání uhrál jediný fiftýn.

Tomáš Berdych
zdroj: Reuters autor: SUSANA VERA

Český hráč za světovou dvojkou zaostával ve výměnách a jako vždy skvěle bránící Murray přidal přesné "kraťasy". S Murraym prohrál Berdych poosmé ze 14 zápasů, ale poprvé na antuce. Britovi podlehl počtvrté v řadě od té doby, co loni angažoval venezuelského trenéra Daniho Vallverdua, který předtím spolupracoval právě s Murraym.

"Byl to pochopitelně povedený zápas, nečelil jsem ani jednomu brejkbolu," řekl skotský tenista. "Pod střechou to byly jiné podmínky, ale přizpůsobil jsem se jim dobře. To mě potěšilo nejvíc. V životě jsem hrál na antuce v hale jen asi třikrát nebo čtyřikrát," uvedl dvojnásobný grandslamový šampion.

S Murraym prohrál Berdych poosmé ze 14 zápasů, ale poprvé na antuce. Britovi podlehl počtvrté v řadě od té doby, co loni angažoval venezuelského trenéra Daniho Vallverdua, který předtím spolupracoval právě s Murraym.

Britský obhájce v sobotním semifinále narazí v repríze loňského boje o trofej na antukového krále Rafaela Nadala. Španělský favorit zdolal Portugalce Joaa Sousu 6:0, 4:6, 6:3.

Do ženského finále hladce prošla Slovenka Dominika Cibulková a oslavila ideálně dnešní 27. narozeniny. Po předchozích čtyřech třísetových zápasech tentokrát smetla devatenáctiletou Američanku Louisu Chiricovou. Nad 130. hráčkou světa, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, zvítězila dvakrát 6:1. Na tiskové konferenci se pak radovala i z narozeninového dortu.

Necelý měsíc po triumfu v Katovicích bude Cibulková usilovat o druhý letošní titul a šesté turnajové vítězství v kariéře. O titul na turnaji kategorie Premier Mandatory si finalistka předloňského Australian Open zahraje poprvé. Její soupeřkou bude nasazená šestka Rumunka Simona Halepová, která vyřídila 6:2, 6:0 Australanku Samanthu Stosurovou, finalistku Prague Open z minulého týdne. Cibulková je ve světovém žebříčku o 31 míst níže než Halepová, ale s Rumunkou má příznivou vzájemnou bilanci 3:1. Naposledy spolu hrály předloni.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články