Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šafářová v Madridu skončila kvůli otravě jídlem, Štěpánek prohrál po boji s Murraym

Madrid – Turnaj v Madridu bude pokračovat bez Lucie Šafářové. Česká tenistka kvůli žaludečním problémům nenastoupila k utkání 2. kola dvouhry. Odhlásit se musela i ze čtyřhry, v níž měly plnit společně s Bethanií Mattekovou-Sandsovou roli druhého nasazeného páru. Po třísetovém souboji vypadl sedmatřicetiletý kvalifikant Radek Štěpánek, kterého porazila světová dvojka Andy Murray z Británie 7:6, 3:6, 6:1.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Do osmifinále singlu bez boje postoupila Australanka Samantha Stosurová, kterou Šafářová minulý týden porazila ve finále turnaje v Praze. Ve čtyřhře, v níž měla s americkou partnerkou v 1. kole volný los, pořadatelé zařadili do pavouka náhradnice.

"Jsem hodně smutná, že jsem musela kvůli otravě jídlem odstoupit z Madridu. Omlouvám se své partnerce, v Římě se vrátím v pořádku," uvedla devětadvacetiletá Šafářová, jež pražským triumfem prolomila trápení z úvodu sezony, do níž vstoupila opožděně po půlročních zdravotních problémech.

Štěpánek se díky pondělnímu vítězství nad Vaskem Pospisilem stal nejstarším hráčem od Jimmyho Connorse v roce 1992, jenž vyhrál na turnaji Masters zápas. Proti favoritovi Murraymu odehrál vyrovnané dva sety.

Ten první získal Skot v tie-breaku 7:3, druhou sadu však proměnil český veterán ve svou show. Díky tradičně pestré hře s množstvím kraťasů dotáhl 148. hráč žebříčku utkání do rozhodující sady, v níž už ale dominoval dvojnásobný vítěz madridského turnaje Murray.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články