Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Štěpánek udolal Rogera-Vasselina a jde v Barceloně do třetího kola

Barcelona - Radek Štěpánek postoupil na antuce v Barceloně do 3. kola. Francouze Edouarda Rogera-Vasselina, jenž nahradil zraněnou turnajovou trojku Davida Ferrera, porazil po třísetové bitvě 6:7, 6:1, 6:4. Dalším soupeřem sedmatřicetiletého Štěpánka bude Rus Andrej Kuzněcov.

Favorizovaný Španěl Ferrer měl v prvním kole volný los a nedlouho před svým úvodním vystoupením na barcelonské antuce se odhlásil kvůli zranění lýtka. Šanci dostal Roger-Vasselin, tenista z konce druhé stovky žebříčku, a se Štěpánkem bojoval o výhru dvě a půl hodiny.

Štěpánek už v Barceloně přešel přes čtyři soupeře, neboť před hlavní soutěží úspěšně zvládl kvalifikaci. Ve čtvrtek bude hrát o první čtvrtfinále od loňského července. S Kuzněcovem se utká na okruhu ATP poprvé, předloni na challengeru v Ostravě mu podlehl po neproměněném mečbolu.

Bez problémů zvládl úvodní duel v Barceloně tamní osminásobný šampion Rafael Nadal. Jeden z nejlepších antukářů historie přehrál dalšího Španěla Marcela Granollerse 6:3, 6:2 a po nedělním titulu v Monte Carlu pokračuje ve vítězné sérii.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Barceloně

Dvouhra - 2. kolo: Štěpánek (ČR) - Roger-Vasselin (Fr.) 6:7 (5:7), 6:1, 6:4, Nadal (1-Šp.) - Granollers (Šp.) 6:3, 6:2, Kuzněcov (16-Rus.) - Cervantes (Šp.) 7:6 (7:4), 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články