Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Cibulková ovládla turnaj v Katovicích, Šafářová s Mattekovou prohrály v Charlestonu

Katovice - Slovenská tenistka Dominika Cibulková dokázala ve finále v Katovicích poprvé porazit Italku Camilu Giorgiovou a po vítězství 6:4, 6:0 získala pátý titul v kariéře. Giorgiová ztroskotala ve finále v Katovicích třetí rok po sobě.

Dominika Cibulková
zdroj: ČTK

Šestadvacetiletá Cibulková s Giorgiovou prohrála dosavadní dva vzájemné duely, dnes ale o dva roky mladší soupeřce obě porážky vrátila i s úroky. V prvním setu sice málem promarnila vedení 5:1 a dovolila Italce přiblížit se na rozdíl jednoho gamu, ale sadu získala, a ve druhé už na kurtu jasně dominovala.

Bratislavská rodačka tak získala na okruhu WTA první titul od března 2014 a poprvé v kariéře vyhrála na antuce. Giorgiové nevyšel útok na druhé turnajové vítězství v kariéře a první v Katovicích. Podruhé za sebou navíc v Polsku v rozhodujícím duelu neuspěla proti Slovence, neboť loni ve finále podlehla Anně Karolíně Schmiedlové.

Šafářová s Mattekovou prohrály v Charlestonu ve finále

Tenistky Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou druhý titul za sebou nezískaly. Týden po triumfu v Miami podlehl česko-americký pár ve finále v Charlestonu 2:6, 5:7 francouzské dvojici Caroline Garciaová, Kristina Mladenovicová.

Dvojnásobné grandslamové šampionky Šafářová s Mattekovou vyhrály před dnešní porážkou na WTA Tour osm zápasů v řadě. Šafářová si ve čtyřhře vylepšuje náladu z trápení v singlu, v němž po dlouhé zdravotní pauze prohrála všechny čtyři letošní zápasy. O titul ve dvouhře se na zelené antuce v Charlestonu utkají Američanka Sloane Stephensová a Ruska Jelena Vesninová.

Tenisový turnaj žen v Katovicích (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - finále: Cibulková (8-SR) - Giorgiová (5-It.) 6:4, 6:0. Čtyřhra - finále: Hozumiová, Katová (Jap.) - Ivachněnková, Melnikovová (Rus.) 3:6, 7:5, 10:8.

Tenisový turnaj žen v Charlestonu v USA (antuka, dotace 753.000 dolarů):

Čtyřhra - finále: Garciaová, Mladenovicová (3-Fr.) - Matteková-Sandsová, Šafářová (1-USA/ČR) 6:2, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy