Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kuzněcovová si to o titul v Miami rozdá s Azarenkovou

Miami – Ženské finále turnaje v Miami nabídne rusko-běloruský souboj. Světlanu Kuzněcovovou, jež turnaj na Floridě ovládla v roce 2006 a v semifinále porazila Švýcarku Timeu Bacsinszkou 7:5, 6:3, v souboji o titul vyzve Viktoria Azarenková, která porazila Angelique Kerberovou za hodinu a půl 6:2, 7:5 a bude usilovat v Miami o třetí triumf v kariéře.

Slavící Světlana Kuzněcovová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Alan Diaz

Patnáctá nasazená Kuzněcovová, která ve 4. kole senzačně vyřadila světovou jedničku Serenu Williamsovou, odvrátila v duelu s Bacsinszkou 12 ze 14 brejbolů, jimž čelila. Pokud v Miami získá titul, posune se poprvé od roku 2010 zpět do elitní desítky světového žebříčku. V něm jí momentálně patří 19. místo.

Třináctá nasazená Běloruska Azarenková pokračuje v letošním vítězném tažení a může se stát teprve třetí ženou v historii, která v jedné sezoně vyhrála turnaje v Indian Wells a v Miami. Dosud to dokázaly jen Steffi Grafová (1994 a 1996) a Kim Clijstersová (2005).

Bývalá světová jednička, která zatím v Miami neztratila ani set, letos získala už dva tituly a bez ohledu na výsledek finále se vrátí po dvou letech do elitní pětky žebříčku. Výrazně si v pořadí WTA polepší i světová devatenáctka Kuzněcovová, která se v případě zisku trofeje dostane poprvé od roku 2010 do Top 10.

Někdejší velké soupeřky se dosud na okruhu WTA utkaly osmkrát, naposledy ale v roce 2013. Jejich bilance je vyrovnaná 4:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články