Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Djokovič se opět přiblížil rekordu, v Miami si poradil se Sousou

Miami – O krok blíže rekordnímu 28. titulu z turnajů Masters je opět Novak Djokovič. Světová jednička na podniku v Miami porazila ve 3. kole nenasazeného Portugalce Joaa Sousu 6:4, 6:1 a v Key Biscayne neprohrál už tři roky. Jako další prověří srbského tenistu Rakušan Dominic Thiem a pak případně ve čtvrtfinále Tomáš Berdych.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/ABACA/ autor: Dubreuil Corinne

Djokovič už letos vyhrál Australian Open, Masters v Indian Wells i turnaj v Dauhá. Porážku má jednu, při ní ho ale zradilo zdraví. Před měsícem v Dubaji měl totiž problémy s okem a vzdal čtvrtfinále Španělovi Felicianu Lópezovi. Jinak je suverénní a v Miami míří za vyrovnáním rekordních šesti trofejí Andreho Agassiho.

Sousa s Djokovičem držel krok do stavu 4:4, pak už uhrál jediný game. "Donutil mě přidat. Hrál totiž zpočátku moc dobře, zvlášť když hrál s větrem. Zůstával blízko základní čáry a údery měl hodně účinné, nečekal jsem to," přiznal Djokovič. "Ve druhém setu už jsem se cítil mnohem jistěji, výhra mi dodala sebedůvěru," doplnil.

Do čtvrtfinále čtyřhry v neděli postoupily Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou, které přehrály 6:4, 6:1 italsko-španělskou dvojici Sara Erraniová a Carla Suárezová. V dalším kole mohou narazit na Lucii Šafářovou s americkou spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články