Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kvitová jde po další třísetové bitvě v Indian Wells dál

Indian Wells (USA) - Petra Kvitová se podruhé v kariéře dostala do čtvrtfinále turnaje v Indian Wells. Česká tenistka zdolala domácí kvalifikantku Nicole Gibbsovou 4:6, 6:3 a 6:4 a i potřetí zvládla v Kalifornii třísetový duel. Její další soupeřkou bude světová trojka Polka Agnieszka Radwaňská.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Aaron Favila

Zatímco v úvodních dvou zápasech v turnaji Kvitová první set získala, tentokrát o něj přišla. Přitom vedla 3:1, ale pak příliš chybovala. "Je těžké vracet se do zápasu po ztracené první sadě, ale bojovala jsem," řekla po utkání na kurtu.

Ve druhé sadě vedla nad 95. hráčkou světa 3:0. O brejk sice i tentokrát přišla, ale podruhé šla do vedení v šesté hře a náskok udržela. Ve třetím setu se zlepšila, odvrátila brejkbol ve čtvrté hře a rozhodující sama získala v sedmé hře. "Nakonec jsem byla ta šťastnější," řekla po utkání dlouhém dvě hodiny a dvě minuty.

Čtvrtfinále hrála Kvitová v Indian Wells jen před třemi lety, dál se zatím nedostala. V příštím utkání se o to pokusí proti Agnieszce Radwaňské, která zdolala Srbku Jelenu Jankovičovou dvakrát 6:3. S polskou tenistkou má Kvitová pozitivní bilanci 6:3. Naposledy spolu hrály loni ve finále Turnaje mistryň v Singapuru, kde zvítězila Radwaňská ve třech setech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články