Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Murray po bitvě udolal Raonice a ve finále ho čeká Djokovič

Melbourne - Druhým finalistou mužské dvouhry na tenisovém Australian Open se stal Brit Andy Murray. Druhý nasazený porazil v pětisetové bitvě Kanaďana Milose Raonice 4:6, 7:5, 6:7 (4:7), 6:4, 6:2 a v repríze loňského finále se utká se světovou jedničkou Srbem Novakem Djokovičem. Vítěz US Open 2012 a Wimbledonu 2013 Murray byl v Melbourne ve finále už čtyřikrát, ale pokaždé prohrál, z toho třikrát právě s Djokovičem.

Většinu z více než čtyři hodiny trvajícího utkání byl třináctý nasazený Raonic, jenž ve 4. kole vyřadil v pěti setech turnajovou čtyřku Švýcara Stana Wawrinku, Murraymu zcela vyrovnaným soupeřem. V rozhodujícím setu ho ale viditelně limitovaly zdravotní problémy, nepomohlo ani ošetření v oblasti třísel přímo na kurtu.
 
Pětadvacetiletý Raonic vlétl do zápasu s o tři roky slavnějším soupeřem neohroženě. Hned na úvod mu čistou hrou vzal podání a díky tomu nakonec získal první set. Také druhou sadu rozhodl jediný brejk, tentokrát ho získal ve 12. hře Murray. V třetím setu si oba tenisté bezpečně drželi svůj servis, v tiebreaku byl úspěšnější Raonic.

Ani dvacet tři es nenasměrovalo Kanaďana k finálové účasti
 
Ve čtvrté sadě začal Murray lépe číst Kanaďanovo dělové podání. V sedmé hře ho prolomil bez ztráty fiftýnu, sám odvrátil tři Raonicovy brejkboly a set získal.

Raonic se v jeho průběhu nechal ošetřit, avšak v rozhodující sadě už na minimálně chybujícího Murrayho nestačil. Nakonec mu ani 23 es nepomohlo k premiérovému postupu do grandslamového finále.

"Nemohl jsem se odrazit, nemohl jsem pořádně podávat, nemohl jsem měnit směr. Takhle zoufale jsem se na kurtu ještě nikdy necítil," prohlásil Raonic. "Bylo by lepší, kdyby ten pátý set byl vyrovnanější. Určitě se (Raonic) hůř pohyboval, což pro něj byla velká smůla," litoval Murray zraněného protivníka.

"Proti Novakovi si nemůžu dovolit sebemenší zaváhání, hraje tu opravdu výtečně. Už jsme se tu střetli několikrát a doufám, že tentokrát to skončí jiným výsledkem," poznamenal Murray k nedělnímu finále.

Výsledky tenisového turnaje Australian Open:

Dvouhra mužů - semifinále: A. Murray (2-Brit.) - Raonic (13-Kan.) 4:6, 7:5, 6:7 (4:7), 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články