Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Strýcová: Myslela jsem si, že hala spadne. Neuvěřitelné

Praha – Byl to týmový výkon, rezonuje poté, co Češky vyhrály Fed Cup. Přestože se z tohoto sousloví stává už slušné klišé, při sledování musela podobná myšlenka vytanout v mysli většině diváků a fanoušků. Výrazný podíl na úspěchu měla Barbora Strýcová, která společně s Karolínou Plíškovou zasadila Ruskám rozhodující direkt v závěrečné čtyřhře. "Jako bychom spolu hrály už několik let," pochvalovala si spoluhráčku devětadvacetiletá teniska.

Karolína Plíšková a Barbora Strýcová
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Strýcová byla během zápasu nadšená z kulisy. "Bylo to neskutečné. Diváci nás v sobotu i v neděli vedli k vítězství a musím se přiznat, že při deblu jsem měla husí kůži. Já si myslela, že ta hala spadne. Bylo to neuvěřitelné, hrozně nám to pomohlo k vítězství."

Přitom neděli začala sledováním zápasů Petry Kvitové a Plíškové na lavičce. "Cítila jsem se hrozně, všechny ty věci vidíte hrozně jednoduše, říkáte si: 'Jak může tohle zkazit?' A ty nervy, nemůžete to ovlivnit, ale chcete pomoct a nejde to. Je to těžké, ale zvládli jsme to všichni skvěle," říká.

Zejména během zápasu Kvitové s Marií Šarapovovou se děly na kurtu velké věci. "To byl neuvěřitelný tenis. Obě hrály skvěle, hlavně dávaly strašné rány, úplně jsem to nestíhala. Ale byl to úžasný zápas," ocenila kvalitu utkání Strýcová.

U zápasu Plíškové už tak dlouho ale nevydržela. "Koukala jsem se na první dva gemy, ale pak jsem se šla natáhnout do šatny. Chtěla jsem být připravená na debl, protože sedět na lavičce je únavné, energii vložíte do fandění. Chtěla jsem si odpočinout."

Řekla jsem si, že nebudu ta, která bude brečet

Přitom ještě nebylo jasné, že se debl bude hrát, Plíšková musela vyhrát. Ale Strýcová o výhře vůbec nepochybovala. "Já už jsem to věděla před zápasem," usmívala se. "Bylo cítit, že si na Pavljučenkovou věří a že tam jde vyhrát," pokračovala už vážněji.

Během deblu si pak s Plíškovou velmi rozuměly. "Povzbuzovaly jsme se navzájem. Kája byla hodně pozitivní a taky mi trochu pomohla, protože jsem ze začátku byla lehce nervózní. Ale přišlo mi, jako bychom spolu hrály už několik let. Bylo to takové automatické, na kurtu jsme se doplňovaly."

Po vítězství v deblu se pak automaticky draly ven silné emoce. "Chtěla jsem brečet, ale pak ke mně přiběhla Kája, ta se smála, tak jsem si řekla, že tu nebudu ta, která bude brečet. Ty pocity opravdu nejdou popsat," dodala Strýcová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články