Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Murray na úvod v Londýně nezaváhal, vyhrál i Nadal

Londýn - Domácí favorit Andy Murray a dvojnásobný finalista Rafael Nadal ze Španělska vstoupili do tenisového Turnaje mistrů dvousetovými výhrami. Murray v Londýně na úvod porazil 6:4, 6:4 Španěla Davida Ferrera, jehož krajan Nadal zdolal 6:3, 6:2 Švýcara Stana Wawrinku. Všechny čtyři úvodní zápasy ve skupinách se tak odehrály na dva sety.

Andy Murray
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

Druhý hráč světa Murray sice strávil velkou část přípravy na londýnský turnaj tréninkem na antuce kvůli blížícímu se finále Davis Cupu s Belgií, nicméně na jeho dnešním výkonu to znát nebylo. Na tvrdém povrchu londýnské O2 Areny dokázal využít Ferrerovy nejistoty na servisu a vyhrál za hodinu a půl.

Třiatřicetiletý Ferrer sice dokázal o pět let mladšího Murrayho připravit v úvodu druhého setu o servis, nicméně favorit si podání vzal v šestém gamu zpět. Brit poté zvýšil tlak na soupeře a v desáté hře při jeho podání ukončil utkání volejem.

Nadal ve večerním utkání skupiny Ilieho Nastaseho oplatil Wawrinkovi necelé dva týdny starou čtvrtfinálovou porážku z Paříže. Devětadvacetiletý Španěl, jehož maximem na Turnaji mistrů jsou finálové účasti z let 2010 a 2013, zdolal o rok staršího Švýcara počtrnácté ze sedmnácti zápasů.

V úterý jsou na programu druhé duely ve skupině Stana Smithe. V 15:00 se utkají poražení z prvních utkání Tomáš Berdych a Japonec Kei Nišikori, večer budou o druhou výhru bojovat Srb Novak Djokovič se Švýcarem Rogerem Federerem. 

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 7 mil. dolarů)

Dvouhra
Skupina Ilieho Nastaseho: Murray (2-Brit.) - Ferrer (7-Šp.) 6:4, 6:4, Nadal (5-Šp.) - Wawrinka (4-Švýc.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra:
Skupina Fleminga a McEnroea:
Rojer, Tecau (2-Niz./Rum.) - Matkowski, Zimonjič (7-Pol./Srb.) 6:2, 6:4, 
Dodig, Melo (3-Chorv./Braz.) - Herbert, Mahut (6-Fr.) 3:6, 7:6 (7:4), 10:7. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články