Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Plíšková: Mohla jsem zahrát líp, ale hroutit se nebudu

Praha - Karolína Plíšková nedokázala zaskočit favorizovanou Marii Šarapovovou, prohrála 3:6 a 4:6 a nedokázala tak přidat druhý bod českého týmu. I tak brala zápas jako cennou zkušenost. V týmové soutěži se představila poprvé před domácím publikem a věří, že příště už podobný duel může zvládnout.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Byla to pro mě nová zkušenost, plusová zkušenost. Mohla jsem zahrát líp, šance tam byly, ale hroutit se z toho nebudu," řekla Plíšková. Třiadvacetiletá tenistka dosud hrála ve Fed Cupu pouze ve venkovním utkání v Kanadě. "Určitě mi ta Kanada pomohla. Kdybych dneska nastupovala, aniž bych si zahrála jeden zápas ve Fed Cupu, bylo by to o hodně horší. Ale pořád je to pro mě něco nového. Poprvé jsem hrála doma před našimi lidmi. Beru to jedině plusově. Že není výhra, je blbé, ale doufám, že se poučím pro příště a že takové zápasy můžu zvládnout," uvedla.

Zlobila se hlavně na svůj servis. "Vůbec mi nešel a od toho se vše odvíjelo. První servis mi dneska nešel. Maria pak hned do druhého servisu jde, má tlak a je těžké se z něj dostat. Buď to zkazí, nebo zabije, je to v jejích rukách. Na to nejsem moc zvyklá," připustila Plíšková. "Maria dokáže dělat spoustu chyb, ale také dát spoustu vítězných míčů. Její hra je 50 na 50, dneska to bylo 60:40. Měla těch vítězných míčů víc než chyb, než já vítězných míčů," srovnávala světová jedenáctka.

Mrzely ji nevyužité šance v druhém setu. Vedla 2:0, za stavu 3:4 pak nevyužila tři brejkboly. "Za stavu 2:0 to bylo kvůli tomu servisu, že jsem dobře nezaservírovala. Ona mě hnala každý míč. Víc mě ale mrzí ten game, kdy jsem mohla dát na 4:4. Ten se dal vyhrát," litovala Plíšková. Nervozita podle ní její výkon neovlivnila. "Musím říct, že jsem byla hodně nervózní včera, to nebývám, den před zápasem. Ale noc byla v pořádku a ani na kurtu jsem nebyla moc nervózní. Jedna věc je hra a druhá nervozita. Ta hra nebyla stoprocentní, aniž by tam byla ta nervozita. To nebylo tím. Docela jsem si to užila, lidi byli super," uvedla Plíšková.

Zatím neví, zda dostane šanci i v neděli, nebo zda nastoupí Lucie Šafářová. "Uvidíme, jestli budu hrát, nebo ne. Dneska jsem si to trochu osahala, takže zítra bych už nebyla taková vykulená. Věřím, že když nastoupím, předvedu minimálně stejný výkon. A já doufám, že lepší, a že můžu ten bod udělat," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články