Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kromě Šafářové si čtyřhru na Turnaji mistryň zahraje i duo H+H

Praha - Deblistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká si podruhé v kariéře zahrají Turnaj mistryň. České tenistky se mezi osm nejlepších párů sezony dostaly jako náhradnice za Rusky Jelenu Vesninovou a Jekatěrinu Makarovovou. Turnaj v Singapuru začne v neděli 25. října zápasy ve skupinách a vyvrcholí o týden později 1. listopadu.

Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková po zápase se sestrami Williamsovými
zdroj: ČTK / AP autor: Darron Cummings

Hlaváčková s Hradeckou rozšířily počet českých hráček na letošním Turnaji mistryň na čtyři. Jistotu účasti ve dvouhře má Petra Kvitová. Lucie Šafářová se probojovala do soutěže ve čtyřhře s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou a navíc má šanci se premiérově dostat i do dvouhry, o čemž se rozhodne tento týden v Moskvě.

Stříbrné olympijské medailistky z Londýna 2012 Hlaváčková a Hradecká se loni koncem sezony daly po roční pauze znovu dohromady a start na Turnaji mistryň byl jedním z jejich cílů. "Šly jsme za tím. Říkaly jsme si, že by bylo pěkné si zahrát Masters. Doufaly jsme, že by se to mohlo rozhodnout dříve než na poslední chvíli, ale jsme rády, že máme příležitost si Masters podruhé zahrát," řekla ČTK Hradecká.

Finálovou účastí v neděli na turnaji v Linci si pár přezdívaný H+H zajistil pozici prvních náhradnic pro Singapur a po odhlášení Vesninové s Makarovovou se dostaly do soutěže.

V této sezoně si s Hlaváčkovou zahrály třikrát finále turnaje WTA, na grandslamech se jim nejvíce dařilo na pařížském Roland Garros, kde vypadly v semifinále.

Poprvé si Hlaváčková s Hradeckou zahrály Turnaj mistryň v roce 2012 v Istanbulu, kde ještě startovaly pouze čtyři páry. Češky prohrály ve finále. "Tam jsme byly favoritky a teď to je obráceně. Můžeme překvapit, zkusíme situaci využít," řekla Hradecká.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články