Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych následuje Kvitovou. Zahraje si na Turnaji mistrů

Londýn – Český tenis má po Petře Kvitové druhého jistého zástupce na Turnaji mistrů. Stal se jím Tomáš Berdych, který se na závěrečný turnaj kvalifikoval pošesté za sebou. Společně s ním se do Londýna dostal i Rafael Nadal. Vrchol sezony si naopak nezahraje český pár Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká.

Na Turnaj mistrů se Berdych dostal především díky vydařené první půlce sezony. Zahrál si semifinále Australian Open a do finále se dostal v Monte Carlu, Rotterdamu a Dauhá. Ve druhé části roku svěřenec venezuelského kouče Daniela Vallverdua získal v Šen-čenu první letošní titul a tento týden hrál v Šanghaji čtvrtfinále.

Nejdále se na Turnaji mistrů Berdych dostal v roce 2011, kdy prohrál v semifinále. Čtyřikrát skončil shodně s bilancí jedné výhry a dvou proher ve skupině.

Start na Turnaji mistrů už mají s Berdychem a Nadalem jistý Srb Novak Djokovič, Brit Andy Murray a Švýcaři Roger Federer se Stanem Wawrinkou. O zbylá dvě místa usilují Španěl David Ferrer, Japonec Kei Nišikori, Francouzi Jo-Wilfried Tsonga a Richard Gasquet, Jihoafričan Kevin Anderson či Američan John Isner.

Hlaváčková s Hradeckou budou náhradnicemi

České dvojici by nepomohl k postupu mezi nejlepších osm dvojic ani případný titul z turnaje v Linci, o který navíc neúspěšně bojovaly proti Američankám Raquel Kopsové-Jonesové s Abigail Spearsovou, jež zabraly poslední volné místo. Hlaváčková a Hradecká ve finále prohrály ve dvou setech 3:6 a 5:7.

Podle webu WTA stačilo Kopsové se Spearsovou postoupit v Linci do finále, na prestižním Turnaji mistryň si zahrají druhým rokem za sebou. Letos získaly tituly v Dauhá a Nottinghamu.

Český tenis bude ve čtyřhře v Singapuru od 25. října reprezentovat Lucie Šafářová s americkou spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, v singlu pak minimálně Petra Kvitová. Šafářová má rovněž šanci, v Moskvě o ni bude v příštím týdnu hrát i Karolína Plíšková.

Zbývající kvalifikované deblové páry tvoří Hingisová s Mirzaovou (Švýc./Indie), Makarovová s Vesninovou (Rus.), Dellacquaová se Švedovovou (Austr./Kaz.), Babosová s Mladenovicovou (Maď./Fr.), Garciaová se Srebotnikovou (Fr./Slovin.) a Chan Hao-Ching a Chan Yung-Jan (Tchaj-wan). Hlaváčková s Hradeckou by měly být prvními náhradnicemi.

Tenisový turnaj žen v Linci (tvrdý povrch, dotace 226.728 eur):

Čtyřhra - finále: Kopsová-Jonesová, Spearsová (1-USA) - Hlaváčková, Hradecká (2-ČR) 6:3, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články