Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prokletí Radwaňská neprolomeno. Plíšková prohrála s Polkou i počtvrté

Tchien-ťin (Čína) – Ani na čtvrtý pokus nedokázala Karolína Plíšková vyzrát na Polku Agnieszku Radwaňskou. Česká tenistka špatnou vzájemnou bilanci potvrdila i v semifinále turnaje v čínském Tchien-ťin, kde s druhou nasazenou prohrála 3:6, 1:6. Třiadvacetiletá česká hráčka má přesto dál naději na start na Turnaji mistryň, v příštím týdnu by ale musela získat titul v Moskvě.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Světová šestka Radwaňská si může start na Turnaji mistryň zajistit již v Číně, pokud v nedělním finále porazí Danku Koviničovou z Černé Hory. Dvacetiletá hráčka z Černé Hory je v žebříčku až na 75. místě a do finále turnaje WTA se probojovala poprvé.

Plíšková prohrála s Radwaňskou všechny čtyři předchozí vzájemné zápasy ve dvou setech a dobře nevykročila ani tentokrát. Přišla hned o první servis, rychle prohrávala 0:3 a ztrátu už nedohnala, soupeřka jí sebrala obě šance na brejk. Druhá sada pak měla ještě jednoznačnější průběh, celkově zápas trval jen hodinu a šest minut.

"Přitom si nemyslím, že jsem hrála špatně, ale ona byla ve všem lepší. Zkoušela jsem ji tlačit, ale skvěle se bránila a výborně podávala," řekla Plíšková. "Ale s celým tímhle týdnem a s postupem do semifinále jsem spokojená," dodala.

Světová patnáctka Plíšková hrála semifinále letos posedmé a podruhé v něm neuspěla. Pět předchozích zápasů proměnila ve finálovou účast a v Praze získala titul.

"Teď se chci dobře připravit na Moskvu. Dokud mám šanci dostat se do Singapuru, budu o ni bojovat ze všech sil. A kdyby nevyšel Singapur, pořád je tu Ču-chaj (turnaj Elite Trophy pro hráčky z 9.-20. místa žebříčku) a pak finále Fed Cupu," prohlásila Plíšková.

Tenisový turnaj žen v čínském Tchien-ťin (tvrdý povrch, dotace 500 000 dolarů):

Dvouhra - semifinále: A. Radwaňská (2-Pol.) - Karolína Plíšková (3-ČR) 6:3, 6:1, Koviničová (Č. Hora) - Jovanovská (Srb.) 6:4, 6:7 (2:7), 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články